Team Esbjerg lider bittert CL-nederlag til allersidst

21. SEP 2024 • 19:55SPORT

På et straffekast scorede Brest det afgørende mål mod Team Esbjerg, der tabte 32-33 i Champions League.

På en svær udebane mod franske Brest Bretagne viste Team Esbjerg lørdag ofte stor styrke i verdens fineste turnering for klubhold.

Danskerne var foran i stort set hele kampen, men til allersidst gik det galt, og Esbjerg tabte gruppekampen i Champions League med mindst mulige margin.

Da tiden var løbet ud, scorede Brest således på straffekast til slutresultatet 33-32.

En storspillende Michala Møller scorede otte mål på ti forsøg, men det var altså ikke nok til at forhindre en fransk sejr.

Resultatet betyder, at Esbjerg har to point for tre kampe. Brest har vundet alle sine tre kampe og topper gruppen med seks point.

Holdene fulgtes ad i kampens indledning, men danskerne formåede efterhånden at skyde sig frem til komfortable føringer.

Ad flere omgange kom Esbjerg i første halvleg foran med fem mål.

Men to franske scoringer mod slutningen betød, at danskerne gik til pause med en mere spinkel tremålsføring på 19-16.

Esbjergs effektivitet i angrebet faldt efter pausen, og Brest formåede at holde snor i danskerne.

Med en redningsprocent på over 35 var tyske Katharina Filter også medvirkende til, at Brest holdt liv i kampen.

Selv om Esbjerg ofte kun var et enkelt mål foran, gik der længe, før værterne kom på omgangshøjde.

Foran med 26-25 fandt Esbjerg igen de fine takter frem i angrebet og skød sig foran med fire med godt ti minutter tilbage på uret.

Men så gik det ellers ned ad bakke for danskerne, der smed føringen efter fire franske scoringer i træk.

Spændingen var stor i allersidste minut, hvor Brest i undertal først bragte sig foran 32-31, inden Esbjerg efter en timeout udlignede.

Danskerne kæmpede hårdt for at undgå endnu en fransk scoring og dermed et nederlag.

Men kampen blev til sidst afgjort, da dommeren dømte straffekast, og Brest efterfølgende formåede at eksekvere sikkert.

Odense Håndbold er også en del af Esbjergs gruppe og vandt tidligere lørdag 31-29 over Budocnost.

Det bringer Odense, der i seneste runde blev udspillet og tabte med ni mål til Esbjerg, op på fire point.