Arsenals betondefensiv skal sikre point i tidlig topkamp

22. SEP 2024 • 08:00SPORT

I de to møder i seneste Premier League-sæson formåede Arsenal at holde Manchester City fra at score.

Med Arsenals kreative omdrejningspunkt offensivt, Martin Ødegaard, ude med en længerevarende skade, er det arbejdshandskerne, der skal på for klubben fra det nordlige London i søndagens udekamp mod Manchester City.

Det mener Peter Kjær, der er fodboldekspert på Viaplay.

- Arsenal kan leve med et point, og det kan give en anderledes tilgang, hvor man erstatter Ødegaard med en spiller, der indeholder lidt mere rugbrød og arbejdskraft, siger Kjær.

I Arsenals fire første Premier League-kampe har holdet kun lukket et mål ind, mens man i midtugens Champions League-kamp fik 0-0 på udebane mod Atalanta.

- Defensiven er på plads, og det er vel den bedste lige nu i Premier League. Det bringer dem langt, siger Peter Kjær.

- Målmanden præsterer fremragende. Og det er ikke bare de fem bageste, det er hele holdet, der forsvarer godt. De er blevet svære at slå.

I seneste sæson var det Arsenal, der havde overhånden i de indbyrdes møder med klubben fra den lyseblå del af Manchester.

På hjemmebane vandt Arsenal 1-0 efter en sen scoring, mens at Artetas tropper i Manchester sled et 0-0-resultat hjem.

Det ændrede dog ikke på, at det var City, der efter 38 runder stod med mesterskabstrofæet med to point ned til London-klubben.

Efter fire runder af den nye sæson indtager de to hold allerede igen de to øverste pladser i tabellen.

- Det er vigtigt for Arsenal igen at kunne bestå mod Manchester City, som de gjorde i seneste sæson, siger Kjær.

- Der er ikke nogen, der kommer til at løfte pokalen efter opgøret, men hvis Arsenal tager point, så underbygger det holdets tro på, at de kan tage mesterskabet i denne sæson.

- Hvis et hold kommer ud med seks point i de to indbyrdes opgør, så står man rigtig godt, når regnskabet skal gøres op til sidst. Men der er lang vej og mange kampe igen, lyder det fra fodboldeksperten.

Manchester City og Arsenal mødes søndag klokken 17.30.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT