Israelske skoler lukkes efter intensivering af kampe med Hizbollah

22. SEP 2024 • 08:48UDLAND

Den militante gruppe Hizbollah har affyret mere end 100 raketter mod Israel natten til søndag, hævdes det.

Skoler i det nordlige Israel er blevet beordret lukket efter en række angreb mod israelsk territorie fra den militante gruppe Hizbollah natten til søndag.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Kampene mellem parterne er intensiveret de seneste døgn, hvor Hizbollah blandt andet har ønsket at gengælde et omfattende israelsk angreb, der har efterladt tusindvis sårede og flere døde i Libanon.

I angrebet blev Hizbollah-medlemmers personsøgere og walkie-talkier detoneret. Over 3000 personer menes at være kommet til skade.

I de tidlige morgentimer natten til søndag skal den militante gruppe fra Libanon have affyret mere end 100 raketter mod Israel, hævdes det.

Angrebene har været rettet mod luftbasen Ramat David, der ligger i det nordlige Israel. Raketter skal også være blevet affyret mod et militært industriområde.

Langt de fleste raketter er blevet opsnappet af Israels forsvarssystem, men flere medier har også beskrevet, at bygninger er blevet ramt.

Der er ingen meldinger om alvorligt tilskadekomne, men flere skal være kommet lettere til skade, lyder det.

Intensiveringen kommer desuden på bagkant af et omfattende israelsk luftangreb i den libanesiske hovedstad, Beirut, fredag.

Den seneste melding var, at 37 personer var omkommet i angrebet. Det antal har Libanons sundhedsministerium søndag morgen opjusteret til 45 personer.

- Arbejdet med at fjerne murbrokker fortsætter for tredje dag i træk, lyder det i en melding.

Blandt de dræbte var flere højtstående medlemmer af Hizbollah, herunder militærlederen Ibrahim Aqil.

Foruden at lukke skoler har Israel også nedlagt et forbud mod større sociale sammenkomster i den nordlige del af landet, tæt på grænsen til Libanon.

Skolerne holdes mindst lukket indtil klokken 6 mandag morgen lokal tid.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT