Aalborg udspiller hullet Fredericia i DM-revanchedyst

21. SEP 2024 • 17:48SPORT

For anden gang på tre dage fik Fredericias håndboldherrer en lussing på hjemmebane, denne gang af Aalborg.

Mestrene fra Aalborg Håndbold sørgede for, at vicemestrene fra Fredericia kommer til at se tilbage på en meget tung septemberuge.

Selv om Fredericia var tilbage i vante omgivelser efter at have lånt hal i Odense til midtugens Champions League-ydmygelse mod Sporting CP, blev det til endnu sløj indsats og et nederlag på 26-32.

Aalborg slutter sig til GOG med de maksimale seks point i toppen af Herreligaen, mens Fredericia kun har vundet én af de første tre kampe.

Det var en grim plet efter nederlaget på 18 mål, som de danske vicemestre skulle forsøge at vaske væk, men præmisserne var svære. Modstanderen var mestrene fra Aalborg.

Østjyderne så igen shaky ud fra start, og der skulle gå mere end seks minutter, før de kom på tavlen med en reducering til 1-3.

Det angrebsspil, som hang i laser mod Sporting, blev igen et stort problem lørdag.

Fra en reducering til 8-9 efter 19 minutter formåede hjemmeholdet kun at passere Fabian Norsten to gange mere før pausen.

Det udnyttede Aalborg til at stikke af på måltavlen til en 16-10-føring halvvejs i kampen.

Trods kursen mod to sikre point i en på papiret svær udekamp var alt ikke fryd og gammen for nordjyderne. Fire minutter før pausen pådrog landsholdsplaymaker Thomas Arnoldsen sig en skade i et gennembrudsforsøg.

Hvad træner Gudmundur Gudmundsson havde sagt til holdet i pausen, vides ikke, men det kom ud som forvandlet til anden halvleg.

De første tre et halvt minut vandt Fredericia med 4-0, og pludselig var afstanden kun på to mål.

Maik Machulla reagerede prompte med en aalborgensisk timeout for at få strammet op. Og det lykkedes.

Selv uden Arnoldsen, en sygdomsramt Mads Hoxer og skadede Niklas Landin var nordjyderne klart bedst og havde afgjort kampen med en nimålsføring godt seks minutter før tid.

Fredericia fik lov til at pynte en smule til sidst. Men det kunne ikke fjerne indtrykket af endnu en skidt indsats, selv om anden halvleg var bedre.