Odenses håndboldkvinder afværger CL-blamage i drama

21. SEP 2024 • 17:44SPORT

Odense Håndbold var bagud sent i kampen, men var bedst i slutfasen og slog Buducnost i Champions League.

Odense Håndbold levede lørdag op til sin favoritværdighed ved at vinde hjemme over Buducnost i Champions League, men det holdt hårdt, før sejren på 31-29 var hjemme.

Odense stillede op som gigantfavorit, og bookmakerne gav pengene op til 27 gange igen for sejr til Buducnost, men udeholdet formåede at skabe en helt lige forestilling.

Odense var bagud med tre mål i kampens sidste fjerdedel, men løftede lige niveauet, da kampen skulle afgøres i de sidste minutter.

Med sejren har Odense fire point for tre kampe, mens Buducnost er uden point på sidstepladsen.

Buducnost vandt kvindernes Champions League i 2012 og 2015, men økonomiske vanskeligheder har sat holdet tilbage de seneste år.

I sidste sæson vandt Odense med 15 og 16 mål over Buducnost i Champions League, men lørdag eftermiddag ydede montenegrinerne bedre modstand.

Træner Bojana Popovic, der engang gik under prædikatet verdens bedste håndboldspiller, havde sat sit hold godt op til opgaven, og udeholdet matchede stort set storfavoritten i første halvleg.

Ikke mindst højreback Jelena Vukcevic gjorde det godt i første halvleg med fire mål.

Odense var godt nok foran det meste af halvlegen og var på intet tidspunkt bagud, men på intet tidspunkt fik fynboerne slået hul.

Den norske venstreback Thale Rushfeldt Deila gjorde ellers sit med fem mål, men Odense førte alligevel blot med 13-12 ved pausen.

I anden halvleg bed Buducnost endnu bedre fra sig og kom foran for første gang. Med sit femte mål i kampen - et flot et af slagsen fra fløjen - bragte Nina Bulatovic udeholdet på 18-16 efter otte minutter.

Senere bragte hun også sit hold på 21-18, og det begyndte at lugte af en stor overraskelse, men så satte Odense endelig en god periode sammen. Med fire mål i træk kom hjemmeholdet foran med 22-21.

Nu skiftedes holdene til at score i stimer, og Buducnost scorede de tre næste og kom på 24-22 med ti minutter tilbage.

Odense sluttede dog bedst af og udnyttede blandt andet overtalssituationer til at bringe sig foran med få minutter tilbage, og dermed blev fadæsen afværget.