Britisk dynamitbokser holder fast i sværvægtstitel

22. SEP 2024 • 07:58SPORT

Daniel Dubois knockoutede en måske pensionsmoden Anthony Joshua og forsvarede IBF-bæltet i sværvægt.

Den britiske bokser Daniel "Dynamite" Dubois kan stadig kalde sig verdensmester i sværvægt.

Sent lørdag forsvarede han IBF-bæltet i sværvægt ved at knockoute landsmanden Anthony Joshua i femte runde af deres titelopgør.

Daniel Dubois dominerede boksekampen fra start, og hurtigt øjnede de i alt 96.000 tilskuere på nationalstadionet Wembley, der oftest huser fodboldkampe eller koncerter, at den imødesete britiske titelkamp meget vel kunne ende i utide.

Dubois var ellers undertippet på forhånd, men han var opsat på at vise, at han var berettiget til at bære IBF-bæltet, som han fik tildelt på skrivebordet i juni.

Det skyldtes, at den forhenværende indehaver Oleksandr Usyk opgav bæltet, fordi han hellere ville møde Tyson Fury frem for at forsvare IBF-titlen mod Dubois. Usyk er stadig indehaver af de tre andre VM-bælter i sværvægt.

Da Dubois lørdag satte det afgørende stød ind i de sidste sekunder af femte omgang, var det ellers efter en kort periode, hvor Anthony Joshua så ud til at have haft lidt mere held med sine stød.

- Er I ikke blevet underholdt?, spurgte Dubois de begejstrede tilskuere på Wembley i sejrsinterviewet efter kampen.

- Det har været en rejse, og jeg er meget taknemmelig for at være havnet i denne position. Jeg er en gladiator, og jeg kriger altid til den bitre ende. Jeg vil nå helt til tops i denne sport og indfri mit fulde potentiale, lød det videre fra Dubois ifølge AFP.

Efter karrierens største sejr står 27-årige Dubois nu noteret for 22 sejre, heraf 21 på knockout, samt to nederlag i karrieren.

34-årige Anthony Joshuas statistik lyder på nu fire nederlag i karrierens 32 kampe.

Den tabte titelkamp stiller samtidig det åbenlyse spørgsmål, om den forhenværende olympiske mester er færdig som professionel bokser - eller i hvert fald med at bokse om titler.

Selv satser Joshua på at få en revanche mod sin landsmand, som var bedre på dagen, medgiver Joshua.

- Jeg havde en skarp modstander, og jeg lavede selv en masse fejl.

- Jeg vil helt sikkert gå efter en rematch, siger Anthony Joshua, som formentlig må stille sig bag i køen af mulige udfordrere.

Havde Anthony Joshua vundet, ville han være blevet det sjette medlem i en eksklusiv klub af boksere, der har erobret et VM-bælte i sværvægt for tredje gang. Det har blandt andre Muhammad Ali, Lennox Lewis og Evander Holyfield tidligere gjort.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT