Aalborg løber toprival over ende i heftig slutspurt

2. OKT 2024 • 20:39SPORT

Efter 40 jævnbyrdige minutter gik Bjerringbro-Silkeborg helt i stå i Aalborg, der vandt topkampen klart.

De danske mestre fra Aalborg holder snor i GOG toppen af herrernes håndboldliga.

Efter det overraskende nederlag til Mors-Thy i den forgangne weekend rejste aalborgenserne sig med en hjemmesejr på 38-28 over Bjerringbro-Silkeborg (BSH), der formentlig bliver en af konkurrenterne i toppen af ligaen.

En stærk slutspurt sikrede Aalborg sejren med de klare cifre. Gæsterne gik helt i stå efter længe at have strittet hårdnakket imod.

Det stod 17-17 ved pausen, hvilket virkede ganske passende efter 30 ekstremt jævnbyrdige minutter, hvor ingen af holdene førte med mere end ét mål undervejs.

Ni dage før han runder 40 år, stod Morten Olsen stærkt i billedet for gæsterne. Den tidligere landsholdsprofil scorede før pausen syv mål på syv forsøg, og BSH gav i kampens første halvdel danmarksmestrene kamp til stregen.

Jævnbyrdigheden fortsatte i begyndelsen af anden halvleg, hvor de to hold skiftedes til at tilspille sig spinkle forspring.

Henrik Møllgaard kom på banen og fik efter en skadespause sæsondebut for hjemmeholdet.

Gæsterne satte Mikkel Løvkvist ind mellem stængerne i stedet for Kasper Larsen.

Men landsholdsbobleren havde svært ved at få fat i Aalborg-skytternes afslutninger. Og så måtte Larsen tilbage i målet, uden at det dog hjalp det store.

Aalborgenserne tilspillede sig den første tomålsføring ved 24-22, og selv om træner Simon Sørensen kort efter tog timeout, vandt BSH aldrig kontrollen tilbage.

Både Lauge og Nikolaj Læsø havde for mange afbrændere, og BSH tabte fuldstændig tråden, mens Aalborgs føring bare voksede og voksede.

Især Aleks Vlah og Mads Hoxer med henholdsvis ni og otte mål trak et stort læs i hjemmeholdets angreb.

Med sejren er Aalborg igen to point efter førende GOG med otte point i fem kampe. BSH bliver stående på seks point.