Bænket FCK-anfører: Skuffet er et forkert ord

2. OKT 2024 • 15:28SPORT

Viktor Claesson brokker sig ikke over rolle som joker og gider ikke have anførerbindet på, når han kommer ind.

FC København-anfører Viktor Claesson har været bænket i de seneste tre kampe i Superligaen, hvor det kun er blevet til sene indskiftninger.

Det er en situation, Claesson har prøvet før i FCK, og svenskeren tager jokerrollen med ro.

- Skuffet er et forkert ord. Men jeg vil altid spille mere, og jeg vil hjælpe holdet, siger Claesson.

Den offensive midtbanespiller kom senest ind efter 72 minutter i søndagens udekamp mod Vejle ved stillingen 1-1 og var med til at hente en sen sejr. Tre dage forinden spillede han fuld tid i en pokalsejr over HB Køge.

- Jeg vil altid spille alle kampe. Nu kom jeg ind i den seneste kamp, hvor vi scorede til 2-1. Det var fint at komme ind og få nogle minutter. Jeg spillede forinden hele pokalkampen.

- Jeg var også godt kørende før landskampspausen efter min skade, og jeg spillede blandt andet mod Brøndby og Kilmarnock. Så det er ikke sådan, at jeg slet ikke spiller.

- Men jeg vil gerne spille mere. Der er hård konkurrence i FCK, og det vigtigste er, at holdet vinder, og at vi finder en god balance i alt det her, siger Claesson.

Torsdag skal FCK hjemme møde polske Jagiellonia, og her kunne Claesson tænkes at spille en rolle som falsk 9'er. Det har han før gjort med succes i europæiske opgør.

- Jeg ser mig selv som midtbanespiller, men for holdets bedste kan jeg godt spille angriber i vores formation.

- Det har andre som for eksempel Pep Biel gjort før mig. Det er gået godt for mig i den rolle. Så det har jeg ikke et problem med, understreger Claesson.

Når Claesson er kommet ind fra bænken, har han ikke overtaget anførerbindet inde på banen trods status af anfører. Det er et valg, og han nedtoner dramatikken i det.

- Det har været det samme, når Rasmus Falk er kommet ind på banen som anfører. Jeg synes ikke, vi skal bruge tid på at ændre det, når jeg kommer ind. Det er ikke det vigtigste for mig, hvem der har bindet på.

- Jeg er den samme og kan vise samme lederskab, uanset om jeg har bindet på eller ej. Hvis jeg kommer ind, synes jeg, det er bedre, at den, der starter med anførerbindet, beholder det, siger Claesson.

FCK's kamp mod Jagiellonia spilles torsdag klokken 21 i Parken.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT