Favoritter storsejrer i Kvindeligaen

2. OKT 2024 • 20:06SPORT

Team Esbjerg, Ikast og Odense vandt alle med et tocifret antal overskydende mål i Kvindeligaen.

Der var ikke skyggen af en overraskelse i Kvindeligaen onsdag aften, da rækkens tre ubesejrede hold var i aktion.

Både Team Esbjerg, Ikast Håndbold og Odense Håndbold står stadig noteret for lutter sejre efter endnu en tur på halgulvet. Holdene vandt med mellem 11 og 16 mål.

I sæsonens fjerde spillerunde sejrede stjernespækkede Team Esbjerg med 33-22 hjemme over Ringkøbing efter at have ført med fem mål ved pausen.

Esbjergs nye cheftræner, Thomas Axnér, udnyttede den klare niveauforskel mellem holdene til at brede spilletiden ud til hele sin trup for at få spillerne i omdrejninger efter en uvant kamppause på 11 dage. Esbjerg går nu ind i en intens periode med to kampe ugentligt.

Ikast Håndbold var endnu mere overlegne, da holdet tromlede over Aarhus United. Midtjyderne vandt med 35-19 efter at have været foran med 11 mål ved pausen.

Den tjekkiske profil Markéta Jerábková tegnede sig for syv af de midtjyske mål og blev dermed kampens topscorer.

Tirsdag kunne Odense Håndbold meddele, at cheftræner Ole Gustav Gjekstad er i gang med sin sidste sæson i klubben, inden han bliver norsk landstræner på fuldtid fra sommer.

Den udmelding har ikke sendt nævneværdige rystelser igennem spillerne. I hvert fald var de dagen derpå ganske overlegne i udekampen mod Skanderborg.

De fynske gæster kom stormende ud og førte med 6-0 efter fem minutter. Til sidst lød sejrscifrene 39-26. Højrebacken Clara Skyum Thomsen blev topscorer med otte mål for de sejrende gæster.