Hizbollah dræber fire israelske soldater med droneangreb

14. OKT 2024 • 00:22UDLAND

Hizbollah kalder foreløbige angreb for ingenting, sammenlignet med hvad der venter, hvis Israel ikke stopper.

Fire israelske soldater er søndag aften blevet dræbt på en militærbase ved Binyamina syd for Haifa i det nordlige Israel.

Det er sket ved et droneangreb, som den libanesiske, militante bevægelse Hizbollah gennemførte tidligere søndag aften.

Syv andre soldater meldes alvorligt såret af dronen.

Tidligere søndag aften sagde Hizbollah, at militsen havde sendt en sværm af droner mod en militærbase i Binyamina-området.

De israelske myndigheder har meldt om mange sårede israelere i området. Først blev der meldt om 40 sårede, senere 67. Der er ikke oplysninger om, hvorvidt alle sårede er civile, soldater eller begge dele.

Fire af de sårede skal været kommet slemt til skade.

Hizbollah har varslet endnu flere angreb, hvis ikke Israel stopper. Det sker søndag aften ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Hvad fjenden har været vidne til i det sydlige Haifa er ingenting, sammenlignet med hvad der venter, hvis fjenden beslutter sig for at fortsætte sin krig mod vores ædle og kære folk, lyder det.

Angrebet nær Haifa sker, to dage efter at der lød varslingssirener i det centrale Israel, efter at Libanon havde sendt droner mod Israel. Mindst én bygning nord for Tel Aviv blev beskadiget i det angreb.

Hizbollah og Israel har jævnligt sendt luftangreb mod hinanden det seneste år - i kølvandet på Hamas' angreb den 7. oktober.

Hizbollah har angrebet Israel i sympati med palæstinenserne, som Israel har sendt omfattende luftangreb afsted mod i Gaza.

Angrebene mellem Hizbollah og Israel er taget til den seneste måneds tid. I den periode har Israel blandt andet dræbt Hizbollahs øverste leder, Hassan Nasrallah.

Israels luftforsvar, der kaldes The Iron Dome (jernkuplen på dansk), har opfanget langt størstedelen af de missiler, som Libanon har sendt afsted mod landet.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT