23-årig fynbo er Julie Leths oplagte afløser i parløb

20. OKT 2024 • 07:15SPORT

Ellen Klinge har ifølge landstræneren taget store skridt og bliver sandsynligvis makker til Amalie Dideriksen.

Selv på en international skala er der ikke mange makkerskaber, der kan måle sig med det, Julie Leth og Amalie Dideriksen har opbygget over årene.

Lørdag sluttede det på bedst mulig vis med en VM-guldmedalje i parløb på hjemmebane. Leth takker nu af, mens Dideriksen skal have sig en ny makker.

I første omgang peger pilen på 23-årige Ellen Klinge, slår landstræner Thomas Dalsted fast.

- Lige nu er hun helt klart den oplagte afløser. Hun er både den ældste og mest erfarne af de unge, vi har. Så skal man finde ud af, hvem der ellers kan træde ind og være med, men der er heldigvis også en del om buddet, siger han.

Fynboen fik sidste år VM-debut i Glasgow i disciplinen sammen med Dideriksen, mens Leth ventede barn.

Duoen var ikke i nærheden af danskernes vanlige niveau, og det blev til en niendeplads. Men Klinge har siden udviklet sig markant, pointerer landstræneren.

- Selv om Ellen Klinge har udviklet sig flot og fysisk er lige i hælene på Julie og Amalie, er hun 12 år bagud på erfaringsfronten. Men jeg er positiv i forhold til, at Ellen har gjort så store fremskridt i år. Selvfølgelig er det et stort tab med Julie, men vi har bestemt noget at bygge videre på, forklarer Thomas Dalsted.

Og talentbrønden er ikke nødvendigvis tømt herefter, mener han.

- Vi har ryttere, der er nogle år yngre end Ellen, som tager store skridt i de her discipliner, som vi har satset på i de seneste OL-cyklusser, siger Thomas Dalsted.

Ellen Klinge, der til daglig kører på et mindre belgisk landevejshold, deltog ved det igangværende VM i disciplinerne scratch og udskilningsløb.

Det blev til en niendeplads i scratch, mens udskilningsløbet endte med en noget mere skuffende 18.-plads til cykelrytteren fra Strib.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT