Bevort slår dansk rekord ved VM efter britisk verdensrekord

18. OKT 2024 • 16:57SPORT

Carl-Frederik Bevort skar næsten to sekunder af dansk rekord, men misser medaljeduellerne i forfølgelsesløb.

En stribe opsigtsvækkende tider blev fredag eftermiddag sat i Ballerup Super Arena, der i denne uge lægger guld til VM i banecykling.

I disciplinen 4000 meter individuel forfølgelse viste Carl-Frederik Bevort på ny sine evner i kampen mod uret ved at drøne i mål i tiden 4 minutter og 4,858 sekunder.

Det svarer til en gennemsnitsfart på 58,8 kilometer i timen og var en forbedring på næsten to sekunder af den danske rekord, som Rasmus Lund satte ved EM i hollandske Apeldoorn tidligere på året. Den lød på 4 minutter og 6,504 sekunder.

Den 20-årige rytter var torsdag aften med til at vinde guld i holdforfølgelsesløb som en del af den danske kvartet, men han viste ingen tegn på tømmermænd.

Tværtimod blev han bedre og bedre, efterhånden som han nærmede sig målstregen, og det hjalp også, at han længe lå i slipstrømmen af polske Kacper Majewski og til sidst hentede ham.

Desværre for Bevort rakte det ikke til en plads i en af medaljeduellerne.

Danskeren lå en overgang på andenpladsen, men dumpede siden ned som nummer syv. Briterne Josh Charlton, Charlie Tanfield og Dan Bigham, italienske Jonathan Milan, portugisiske Ivo Oliveira samt belgiske Noah Vandenbranden var alle hurtigere end 20-årige Bevort.

Kun de fire bedste gik videre til medaljeduellerne.

Charlton formåede endda at slå den hidtidige verdensrekord ved at brage i mål i tiden 3 minutter og 59,304 sekunder. Rekorden havde hidtil tilhørt den italienske stjerne Filippo Ganna.

- Jeg kørte hurtigere, end jeg havde regnet med. Så det er egentlig super positiv. Selvfølgelig kunne det have været sjovt at gå videre, men jeg er godt nok også overrasket over, hvor højt niveau der bliver kørt på.

- Det er helt vanvittigt, at der blev slået verdensrekord. Den havde jeg ikke set komme, siger Carl-Frederik Bevort.

Danskeren var mindre end et sekund fra at gå videre.

- Jeg tror, jeg bruger det som en målestok af mit niveau. Så kan jeg prøve at gøre det bedre på et andet tidspunkt, siger han.

Den nye milepæl kan meget vel stå for fald fredag aften, når der køres finale mellem Charlton og Milan.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT