Dansker ender langt fra VM-medaljerne i omnium

19. OKT 2024 • 21:58SPORT

Tobias Aagaard havde ikke benene til at følge med de bedste i lørdagens omniumkonkurrence ved VM.

Tobias Aagaard har indtil videre haft et stort VM i banecykling med medaljer i holdløb og scratch.

Den tredje medalje var til gengæld aldrig inden for rækkevidde i lørdagens omnium, hvor den 22-årige dansker konsekvent var efter de bedste.

Det endte med en 12.-plads til Aagaard, mens medaljerne blev vundet af belgiske Lindsay de Vylder, italienske Simone Consonni og hollænderen Yanne Dorenbos.

Danskeren erkender, at han var slidt efter de tidligere løb ved mesterskabet i Ballerup.

- Det har måske taget en lille smule på kræfterne. Det er nogle hårde dage. Selv om man ikke kører så lang tid, er det med et ekstremt fokus og virkelig fysisk hårdt. Det kan godt være, at der var lidt mindre at give af end i starten af VM, siger han.

Tidligt på eftermiddagen lagde rytterne fra land med scratch-løbet. Disciplinen, som Aagaard torsdag aften vandt sølv i, få timer efter at han havde været en del af guldkvartetten i holdforfølgelsesløb. Knap så godt gik det lørdag, hvor han sluttede på niendepladsen.

En anelse bedre gik det i tempoløbet, hvor Tobias Aagaard viste sig i spurterne, mens det ikke lykkedes at tage en omgang på feltet. Han endte på ottendepladsen og indtog samme position i det samlede klassement før næstsidste disciplin.

Da aftenprogrammet begyndte, var det tid til det nervepirrende udskilningsløb. Her sad danskeren godt med fremme, men måtte strække våben som ottendesidste mand.

Som altid skulle det hele afgøres af pointløbet, men her blev Tobias Aagaard aldrig en vigtig aktør.

Det lykkedes ham at score 20 point ved at hente feltet med en omgang, men han var milevidt fra de bedste kørere på dagen.

Søndag slutter han sit mesterskab med udskilningsløbet. På trods af trætheden er der stadig lidt tilbage i tanken, føler han.

- Det er en ny start, og man må tage chancen. Går det godt, er det fedt, og hvis det ikke gør, må det bare være det, siger Tobias Aagaard.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT