Landstræner fremhæver Leths utrolige comeback efter fødsel

19. OKT 2024 • 21:32SPORT

Det er uhørt, at man kan vinde VM-guld ni måneder efter at have født, påpeger landstræner Thomas Dalsted.

Da Julie Leth lørdag aften forlod de skrå brædder i Ballerup Super Arena som verdensmester i parløb, sad en lille dreng i regnbuefarvet bodystocking klar til at tage imod hende.

Iført høreværn var sønnen Alfred i arenaen sammen med resten af familien for at fejre sin mor, som bare ni måneder forinden havde bragt ham til verden.

Set i lyset af den nylige familieforøgelse er Leths præstation endnu mere bemærkelsesværdig, påpeger landstræner Thomas Dalsted.

- Det er ubeskriveligt og historisk. Det er ni måneder siden. At hun kommer tilbage og leverer på det her niveau, er uhørt, siger han.

Leth blev mor i januar og gjorde lyncomeback i foråret med OL som det første store mål, mens VM skulle være karrierens sidste udfordring.

Søndag satte hun det perfekte punktum som VM-guldvinder med makkeren Amalie Dideriksen.

- Der er andre, der er kommet tilbage og har vundet medaljer, men de har haft et år, halvandet eller to til at tage tilløbet.

- Det er en kæmpe cadeau til Julie, og det viser bare, hvor professionel og hårdtarbejdende hun er. Hun har virkelig sat sig op til at vise, at man godt kan blive mor og køre stærkt på cykel samtidig, siger landstræneren.

Sammen har Leth og Dideriksen vundet medaljer ved både OL, VM og EM. Men det var første gang, at Leth kunne iføre sig regnbuetrøjen.

Og så endda i Ballerup, hvor seniorkarrieren begyndte ved VM for 14 år siden.

- Det var en kæmpe forløsning. Det er det her, vi arbejder og slider for. Som træner er man sat i verden for at have et landshold, der kan vinde medalje. Og rigtig gerne af guld. Rytterne er her for at vinde guld, og de har arbejdet på det i mange år.

- De manglede begge VM-guldmedaljen, så det er en kæmpe forløsning, at det lykkedes i Julies sidste parløb. Det kunne ikke være en bedre afslutning, konstaterer Thomas Dalsted.

32-årige Julie Leth parkerer endegyldigt cyklen efter pointløbet søndag.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT