Betjent frifundet for drab på sort mand i London

21. OKT 2024 • 19:53UDLAND

Sort mands død i sammenstød med betjente førte til protester. Familie erklærer sig "knust" over frifindelse.

En britisk politibetjent er mandag blevet frifundet for drab i en sag, hvor han skød og dræbte en sort mand for to år siden i London.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den 40-årige betjent Martyn Blake havde erklæret sig ikke skyldig i drab på 24-årige Chris Kaba, som døde af et enkelt skud i hovedet.

Kaba blev dræbt 5. september 2022 i området Streatham i den britiske hovedstad, da betjente forsøgte at stoppe den bil, som Kaba kørte i.

Kabas bil havde forbindelse til et anmeldt skyderi aftenen forinden, og derfor havde flere politibiler blokeret den 24-åriges vej.

I retten blev det forklaret, at Kaba kørte frem og tilbage i et forsøg på at skubbe sig fri af blokaden, og derfor mente Martyn Blake - forklarede han i retten - at hans kolleger var i livsfare.

Han valgte af den grund at åbne ild.

To andre betjente forklarede, at de også var tæt på at skyde i situationen, skriver BBC.

Blake forklarede i retten, at han ikke ønskede dræbe Kaba med skuddet, men gøre ham ude af stand til at fortsætte med at skabe fare for betjentene.

Hændelsen førte til vrede og demonstrationer.

Chris Kabas familiemedlemmer siger efter dommen, at de står tilbage med en følelse, af at der ikke er kommet en retfærdig afgørelse. De erklærer sig "knuste".

Nævningetinget, som voterede i blot lidt over tre timer, havde bedt om mulighed for at knytte en kommentar til deres afgørelse. Men dommer James Gross sagde ifølge Reuters til dem:

- Omstændighederne giver ikke lov til andet end levering - en simpel levering - af jeres afgørelse.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT