Prisfald på møbler får Ikeas milliardomsætning til at falde

10. OKT 2024 • 17:51ERHVERV/POLITIK

Ikea omsatte i sit seneste regnskabsår for 45,1 milliard euro, hvilket er et fald på 5,3 procent.

Ikea har i sit seneste regnskabsår omsat for 45,1 milliard euro svarende til omkring 336 milliarder kroner.

Det skriver møbelkæden i en pressemeddelelse med henvisning til sit årsregnskab, der dækker perioden frem til udgangen af august.

Det svarer til et fald på 5,3 procent fra året før og skyldes, at man har valgt at sænke prisen på mange af sine produkter.

- I det seneste regnskabsår sænkede vi priserne markant på tværs af alle 63 markeder, hvilket gjorde Ikea mere tilgængelig for mange, siger Jon Abrahamsson Ring, der er administrerende direktør i Inter Ikea Group.

Ikea sænkede sine priser for at imødekomme et marked, der har været udfordret den seneste tid.

Møbelkæden lykkedes trods faldende omsætning med at tage markedsandele. Det oplyser Ikea i pressemeddelelsen uden at konkretisere, hvor stor andelen er.

Kigger man isoleret set på den internationale koncern Ingka Group, der står bag størstedelen af Ikea-butikkerne, ligger markedsandelen her på 5,7 procent.

I løbet af seneste regnskabsår så Ikea en stigning i antallet af besøg, både når det gjaldt i fysiske butikker og online.

Butikkerne tog imod 4,5 procent flere kunder, mens onlinedelen noterede sig for 21 procent flere besøg.

I pressemeddelelsen takker Jon Abrahamsson Ring de ansatte for deres arbejde det seneste år.

- Jeg vil gerne udtrykke min mest dybfølte tak til vores dedikerede medarbejdere rundt om i verden, som har gjort dette muligt, siger han.

- Deres hårde arbejde og engagement gennem hele året har resulteret i alle ovenstående succeser.

De seneste to år er der blevet langt færre Ikea-ansatte. Mens antallet i seneste regnskabsår blev opgjort til 216.000, lå det to år tidligere på cirka 231.000.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT