Ørsted træder ud af stort grønt brændstofprojekt

10. OKT 2024 • 13:43ERHVERV/POLITIK

Det danske energiselskab Ørsted træder ud af Green Fuels for Denmark efter at have sat projektet på hold.

En af stifterne af Green Fuels for Denmark dropper nu ud af projektet, der blandt andet skulle levere grønt flybrændstof til den danske indenrigstrafik.

Ørsted skriver i en mail til Finans, at selskabet endegyldigt træder ud af projektet, efter at energikæmpen i september satte deltagelsen på hold.

- Vi synes stadig, at visionen bag Green Fuels for Denmark er god.

- Det er dog ikke længere det rigtige match for Ørsted, da vi fokuserer på vores kerneforretning, som er vindenergi med grøn brint som en relevant og komplementær teknologi, siger Robert Duncalf, der er ansvarlig for Ørsteds europæiske Power-to-X-projekter, til Finans.

Green Fuels for Denmark blev stiftet i 2020 som et partnerskab med deltagelse af blandt andet Mærsk, DSV, SAS og Københavns Lufthavn.

Forventningen var, at man blandt andet ville kunne levere brændstof til den grønne indenrigsrute, som efter planen skulle i luften næste år.

Som en del af projektet skulle der på sigt opføres et stort Power-to-X-anlæg ved Ørsted-kraftværket i Avedøre, som skulle omdanne grøn strøm til brændstof.

Inden da skulle et mindre demonstrationsanlæg give nyttig erfaring, inden produktionen blev opskaleret.

Projektet har også fået tilsagn om offentlig støtte i størrelsesordenen 600 millioner kroner.

I september fortalte Ørsted, at man indtil videre havde sat projektet i bero.

Det endegyldige farvel til Green Fuels for Denmark kommer i kølvandet på, at Ørsted for en måneds tid siden også fra det svenske Flagship One-projekt, lige som selskabet heller ikke længere er involveret i opførelsen af en planlagt brintfabrik ved Holstebro.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT