Forkvinde for sygeplejerådet genvalgt uden modkandidater

10. OKT 2024 • 09:41ERHVERV/POLITIK

Dorthe Boe Danbjørg trådte til i 2023, da forgængeren trak sig. Nu får hun yderligere fire år på posten.

Forkvinde for Dansk Sygeplejeråd Dorthe Boe Danbjørg er genvalgt til en fireårig periode uden modkandidater.

Det oplyser Dansk Sygeplejeråd torsdag i en pressemeddelelse.

Fristen for at melde sit kandidatur udløb torsdag morgen klokken otte, hvor der ikke var nogen modkandidater, der havde meldt sig.

Dorthe Boe Danbjørg har blot siddet på posten i et år. Hun har været med til at lande en trepartsaftale og en overenskomstaftale, men slår fast, at der fortsat er meget at kæmpe for.

- Uden bedre arbejdsvilkår, bedre normeringer og bedre uddannelse sker der ingen udvikling af vores fag.

- Vores fag rummer nøglen til fremgang og bidrager til udviklingen af sundhedsvæsenet - og det er der i den grad brug for, hvis vi i fremtiden skal have et stærkt sundhedsvæsen, siger forkvinden i pressemeddelelsen.

Fra 2018 til 2023 var Dorthe Boe Danbjørg anden næstforkvinde i Dansk Sygeplejeråd.

Hun stillede sig til rådighed, da forgængeren Grethe Christensen trak sig og blev efterfølgende valgt.

Dorthe Boe Danbjørg har mere end 20 års erfaring som sygeplejerske og har sideløbende videreuddannet sig og haft forskellige tillidshverv.

Sygeplejerådets forkvinde har blandt andet arbejdet på børneonkologisk afdeling på Rigshospitalet i København, hvor hun også var tillidsrepræsentant fra 2001 til 2004.

Senere har hun arbejdet som sygeplejerske i Nyborg Kommune og på Svendborg Sygehus, inden hun fra 2016 til 2018 blev uddannelsesleder og lektor på SDU.

I 2007 uddannede Dorthe Boe Danbjørg sig til cand.cur., der er en akademisk overbygning på sygeplejerskeuddannelsen, inden hun i 2015 fik en ph.d. i sundhedsvidenskab.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT