Ejendomsmæglerne har haft deres travleste august i tre år

19. SEP 2024 • 06:00ERHVERV/POLITIK

Der blev solgt 7248 boliger på landsplan i august, hvilket er det højeste for den måned siden 2021.

Selv om antallet af bolighandler er langt fra topniveauet under coronaperioden, har ejendomsmæglerne haft nok at se til i august.

I årets ottende måned blev der solgt i alt 7248 boliger på landsplan, hvilket ikke er set højere for den måned siden 2021.

Det viser en opgørelse fra Boligsiden.

De seneste to år har der været henholdsvis 6121 og 7148 bolighandler i august.

Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom hos Nykredit, har bidt mærke i, at den opadgående tendens for aktiviteten har gjort sig gældende det meste af året.

- Der kom et slag til ejerlejlighedssalget lige i starten af året på grund af højere boligskatter. Salget af huse har også haltet lidt.

- Men nu er vi altså tilbage på et niveau, som ligner det, vi kendte for nogle år tilbage, inden renterne begyndte at stige, siger hun.

Det er netop salget af lejligheder og sommerhuse, der har holdt hånden under boligmarkedet i august. Antallet af handler med villaer og rækkehuse er nemlig faldet den seneste måned.

Den - ifølge mange økonomer - noget overraskende udvikling på markedet for ejerlejligheder, hvor også priserne har haft pil op, er der flere årsager til, vurderer hun.

- Der har været høje lønstigninger, renterne er på vej ned, og så er der et lavt udbud af lejligheder, som gør, at både priserne, men også handlerne kravler fint op igen.

Mira Lie Nielsen tror på, at antallet af solgte boliger vil fortsætte med at stige i den kommende periode. Den vurdering beror på, at dansk økonomi står et ganske solidt sted.

- Beskæftigelsen er høj, og der er de største lønstigninger i flere årtier, så det går godt, siger hun.

- Når renterne samtidig kigger nedad, forventer vi, at antallet af bolighandler vil stige både resten af året, men også næste år.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT