Medie: Fond villig til at byde mere end DSV for DB Schenker

18. SEP 2024 • 16:18ERHVERV/POLITIK

Ifølge Bloomberg signalerer CVC villighed til at øge Schenker-bud, men ejer tager ikke nye bud i betragtning.

Kapitalfonden CVC Capital ser ud til at prøve at stikke en kæp i hjulet på DSV's milliardkøb af DB Schenker, som blev annonceret i sidste uge.

I et brev til bestyrelsen i Deutsche Bahn, som ejer selskabet, signalerer kapitalfonden ifølge Bloomberg villighed til at løfte sit bud.

- Hvis Deutsche Bahn var af den opfattelse, at der var nogen resterende usikkerhed om, hvordan de to tilbud kan sammenlignes, ville vi være parate til at diskutere en forøgelse af egenkapitalværdien af vores tilbud for fuldt ud at fjerne sådanne bekymringer, lyder det ifølge mediet.

Det er dog ikke noget, der ser ud til at gøre en forskel.

I en skriftlig kommentar til Ritzau oplyser en talsperson fra Deutsche Bahn, at DSV's bud på DB Schenker økonomisk set var det bedste.

Selv hvis ændringer, som CVC har indsendt efter deadline den 22. august, tælles med, er DSV's bud fortsat det bedste ifølge talspersonen.

- Underskrivelsen af købsaftalen med DSV afslutter salgsprocessen i overensstemmelse med EU's statsstøttelovgivning, og ensidige erklæringer fra tilbudsgivere kan ikke længere tages i betragtning, lyder det.

Salget mangler dog fortsat at blive godkendt af bestyrelsen, lyder det.

Det ventes ifølge Bloomberg News ventes at ske fredag den 27. september.

CVC og DSV var i budkrig om DB Schenker, og de bød begge omkring 14 milliarder euro - 107 milliarder kroner. Men DSV vandt altså.

Fredag kunne selskabet fortælle, at der var indgået en aftale om opkøb, og onsdag henviser DSV til fredagens selskabsmeddelelse.

- Som nævnt i vores selskabsmeddelelse i fredags, har vi underskrevet en aftale, som er betinget af godkendelse fra Deutsche Bahns bestyrelse og det tyske Forbundsministerium for Digital Infrastruktur og Transport.

- Vi har ingen yderligere kommentarer, lyder det til mediet MobilityWatch.

Foruden et ja fra bestyrelsen mangler også en godkendelse fra det tyske Forbundsministerium for Digital Infrastruktur og Transport.

Derudover skal der flere andre godkendelser på plads. Det ventes at være på plads i andet kvartal 2025, lød det i fredags.

CVC Capital har ikke villet kommentere Bloombergs oplysninger om deres mail til bestyrelsen i Deutsche Bahn og villigheden til at forhøje buddet.

På børsen har historien sendt DSV i modvind. Kort efter offentliggørelsen blev en lille stigning vekslet til et fald på over fem procent.

Siden har det dog stabiliseret sig. Kort efter klokken 16 falder aktien med lidt over to procent.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT