Dansk vandsportsikon sætter følelsesladet punktum på hjemmebane

19. SEP 2024 • 18:32SPORT

31-årige Casper Steinfath kvalificerede sig ikke til VM-finalen, men har efterladt et stort aftryk på sporten.

En æra sluttede torsdag eftermiddag på Amager Strandparks breder, da Danmarks seksdobbelte verdensmester i stand up paddling (SUP), Casper Steinfath, begav sig ud på vandet til en konkurrence for sidste gang ved VM i København.

Hans favoritdiscipliner er sprintdistancen og technical race, hvor han tidligere har vundet VM-guld, men torsdag deltog han i team relay, som er en en stafet med to herrer og to kvinder på hvert hold.

Danskerne skulle bruge en fjerdeplads i semifinalen for at komme videre, med endte som nummer fem.

- Jeg har så mange følelser i kroppen. Det var en symbolsk afslutning på en 15 år lang karriere. Jeg er overvældet af taknemmelighed over alle de folk, der var her i dag for at støtte mig, siger bølgerideren fra Klitmøller til Ritzau.

På de sidste 100 meter kunne han godt se, at det ikke var muligt at nå den vigtige fjerdeplads. Men da han kom i mål, kom der alligevel et jubelbrøl fra "Vikingen", der svingede en flagstang så voldsomt, at dannebrog faldt af.

Steinfath var i zonen under hele løbet, men da han skyllede op på stranden og løb over målstregen, blev han overvældet af kulissen. Og der gik kun få sekunder, før to håndfulde kamerafolk stimledes om den rørte dansker.

- Jeg var jo bare fokuseret på målstregen, men da jeg pludselig kiggede op, kunne jeg se den her skare af mennesker, der smilte og råbte, og så blev jeg også grebet af stemningen og var nødt til at råbe.

- Det chokerede mig nok, at det var sådan her, at afslutningen på min karriere så ud.

- Jeg tabte ræset i dag, men jeg føler, at jeg vandt livets ræs. Jeg har fulgt min passion i lang tid. Det føles så underligt. Jeg havde aldrig forestillet mig, hvordan det skulle kulminere, siger Steinfath.

Han kunne nærmest drukne i medaljer, europamesterskaber og verdensmesterskaber i flere forskellige SUP-discipliner, og han hev sin seneste VM-titel i land i 2019.

Siden da stoppede han så småt med at konkurrere, men da han fik mulighed for at afslutte karrieren på hjemmebane, slog han til.

- Det er kæmpe stort at få lov til at afslutte karrieren i Danmark. Det havde jeg drømt om, og da jeg så, at muligheden bød sig i år, tænkte jeg, at jeg ville have en sidste dans, så jeg kunne sætte mit sidste punktum.

Ud over at være aktiv atlet har Steinfath også arbejdet på fastlandet for at udvikle sporten. Han har blandt andet været vicepræsident for Det Internationale Surfingforbund (ISA).

Han ved endnu ikke, hvilken rolle han skal spille for dansk vandsport i fremtiden.

Søndag middag deltager 23-årige Christian "Polar Bear" Andersen i sprintkonkurrencen, der afvikles ved Den Sorte Diamant i København.

Her kan han føre stafetten videre fra Steinfath, der vandt den første version af sprintkonkurrencen nogensinde, da København også dannede ramme for VM i SUP 2017.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT