Danfoss sælger virksomhed med 125 ansatte til Siemens

8. OKT 2024 • 08:28ERHVERV/POLITIK

Positionen på markedet for brandsikkerhed vil blive styrket med dansk opkøb, siger tyske Siemens.

Den danske milliardvirksomhed Danfoss har valgt at frasælge et af sine datterselskaber til Siemens.

Det drejer sig om firmaet Danfoss Fire Safety, som er specialiseret i brandsikkerhed.

Det oplyser Siemens i en pressemeddelelse tirsdag.

Danfoss Fire Safety har omkring 125 ansatte. De fleste af dem arbejder i Odense. De vil nu høre under den danske del af den tyske gigant.

Med opkøbet vil Siemens styrke sin position på markedet for brandsikkerhed. Det siger Andrea Waenerlund. Hun er chef for Siemens' danske forretning.

- Ved at opkøbe Danfoss Fire Safety vil Siemens være godt rustet til at imødekomme den stigende efterspørgsel efter bæredygtige løsninger inden for brandslukning.

- Udvidelsen af vores produktsortiment vil gøre os i stand til mere effektivt at imødekomme de særlige krav fra det veletablerede byggemarked, herunder hastigt voksende industrier som datacentre, siger Andrea Waenerlund i pressemeddelelsen.

Danfoss er blandt Danmarks største virksomheder. Selskabet er mest kendt for sin produktion af termostater. Danfoss laver dog også meget andet, herunder ventiler og køleanlæg.

Brandslukning er omvendt ikke en stor prioritet for virksomheden.

Derfor frasælges forretningen nu. Det siger Troels H. Petersen, der leder afdelingen for fusioner og opkøb hos Danfoss.

- Danfoss Fire Safety er vokset til en global leder inden for salg, udvikling, produktion og service af certificerede stationære brandslukningssystemer.

- Imidlertid falder det uden for vores strategiske fokus. Vi er overbeviste om, at virksomheden sammen med kollegerne i Fire Safety vil trives under Siemens’ ejerskab, siger han.

Før opkøbet er endeligt, skal det godkendes hos myndighederne. Siemens forventer, at salget afsluttes i slutningen af året.

Købsprisen og andre detaljer om opkøbet fremgår ikke af pressemeddelelsen.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT