Nyt system skal lette papirbøvl for kunder ved bankskifte

7. OKT 2024 • 09:21ERHVERV/POLITIK

Systemet eBankskifte vil ifølge Finans Danmark gøre det lettere for bankkunder at få tilbud fra andre banker.

Landets banker udruller nu et system, som skal gøre det lettere for bankkunder at skifte bank.

Det skriver bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

Systemet hedder eBankskifte. Det indebærer, at bankerne med samtykke fra bankkunden kan få relevante oplysninger fra den nuværende bank.

Dermed slipper bankkunden for selv at skulle indsende diverse dokumenter til den nye bank for at få et tilbud.

- Det kommer til at betyde, at det bliver mere enkelt og smidigt, hvis man ønsker at teste de tilbud ens bank har og også overvejer at flytte bank, siger Ane Arnth Jensen, der er konstitueret administrerende direktør i Finans Danmark.

- En række af de oplysninger, som kunden i dag skal bære over til den nye bank selv, det bliver fremadrettet gjort digitalt og automatisk, lyder det videre.

Som bankkunde vil man blot møde det nye system i form af et klik i en samtykkeboks.

Kundens nuværende bank får ingen information om, at en ny bank beder om indsigt i kundens bankaktiviteter. Vælger kunden ikke at skifte bank, vil alle oplysninger ifølge Finans Danmark blive slettet.

Ifølge Ane Arnth Jensen har bankerne investeret 250 millioner kroner i det nye system. Først og fremmest for at lette processen for bankkunderne, men flere digitale processer vil også lette arbejdet for bankerne, lyder det.

- Det vigtigste har været, at så mange af de processer, hvor kunden i dag selv skal bære oplysninger fra den gamle bank til den nye bank, bliver gjort automatiske, siger Ane Arnth Jensen.

Finans Danmark mener, at det allerede er nemt at skifte bank i Danmark. Alligevel har det været vigtigt at sørge for, at det fortsætter med at være så let som muligt.

- Det er vigtigt for os at holde os på forkant og sikre, at det er lettest muligt for kunderne, der ønsker at skifte bank eller ønsker at sammenligne, hvad det koster, hvis man vælger en ny bank, siger Ane Arnth Jensen.

Finans Danmark forventer, at eBankskifte er fuldt udrullet i løbet af "få måneder". Systemet omfatter alle pengeinstitutter i Danmark.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT