City anklager Premier League for misledende reaktion

8. OKT 2024 • 13:44SPORT

Mandagens afgørelse i APT-sagen i Premier League bliver tolket meget forskelligt af Manchester City og ligaen.

Mandag kunne man på Manchester Citys hjemmeside læse, at klubben var begejstret over en kendelse af et uafhængigt panel, som gav City medhold i en klage over Premier League-regler.

Kort efter kunne man så på Premier Leagues hjemmeside læse, at ligaen var meget tilfreds med kendelsen, som i overvejende grad blåstemplede det selvsamme regelsæt.

Og den udmelding er Manchester City alt andet end tilfreds med, at Premier League er kommet med.

- Desværre er Premier Leagues udmelding vildledende og indeholder adskillige unøjagtigheder, skriver Citys chefjurist Simon Cliff i en mail, som flere engelske medier er kommet i besiddelse af, til de andre klubber.

- Panelet har meddelt, at ATP-reglerne strider mod loven. Manchester City mener derfor, at de nuværende regler ikke gælder og ikke har gjort det siden 2021 (hvor de blev indført, red.).

APT-reglerne blev lavet for at forhindre, at stenrige klubejere gennem sponsorater med andre firmaer, som klubejeren selv ejede eller havde bestemmende indflydelse i, kunne lave sponsorater til en værdi, der ikke afspejlede den reelle markedsværdi.

Det regelsæt klagede City over tidligere i år, da man mente, at det stred imod den engelske konkurrencelovgivning.

Det fik klubben medhold i, men ikke alle delene af klagen, som man havde lanceret, faldt ud til Citys fordel. Og det var så den del, Premier League valgte at fokusere på i sin udmelding.

City bed overvejende mærke i den del, man havde fået medhold i, og det har altså givet en to meget forskellige tolkninger af kendelsen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT