Sagen til pakkebanko var bøf – og citronfromage

Sagen til pakkebanko var bøf – og citronfromage
Koncentrationen var intens under spillet. Privat foto
NOTITS | ABONNENT | 20. NOV 2023 • 18:00
NOTITS | ABONNENT
20. NOV 2023 • 18:00

Formand Sven-Erik Sørensen måtte ringe højt og længe med dirigentklokken onsdag den 15. november for at dæmpe hyggesnakken, så han kunne byde de mange tilmeldte medlemmer af Nyker Pensionistforening velkommen til det årlige spil pakkebanko i Nyker Forsamlingshus.

Det fortæller en pressemeddelelse fra foreningen, som yderligere oplyser, at der faktisk var deltagerrekord med 43 deltagere, hvilket var seks flere end sidste år.

Den årligt tilbagevendende begivenhed er da også imødeset med stor spænding, særligt fordi medlemmerne selv skal medbringe en "hemmelig" pakke til en værdi af omkring 30 kroner, så fantasien er stor før spillet og spændingen ligeså under spillet. Vinder man nu den spændende udseende pakke eller ej?

Ud over de medbragte pakker havde Nyker Forsamlingshus sponsoreret to gange to flasker god rødvin, så alt i alt var der mange gode gevinster at spille om.

De fremmødte havde også mulighed for at skrive sig på tilmeldingslisterne til sæsonens to sidste arrangementer før generalforsamlingen; sangeftermiddag med Knudsker Pensionistkor den 6. december og Nytårsfesten den 10. januar.

Klokken 17.45 var alle pakkerne og rødvinen fordelt til de heldige vindere, og da havde der gennem et stykke tid også lydt en stille rumlen fra nogle sultne maver. Det varede da heller ikke mange sekunder, før gevinster og spilleplader var ryddet af bordene, fortæller pressemeddelelsen, som også lister menuen op: Store lækre hakkebøffer med masser af bløde løg, sovs og kartofler med masser af surt og dertil Karen Dahls dessert, citronfromage, som affødte begejstrede klapsalver.