Mange får hjælp på Kvisten

Mange får hjælp på Kvisten
Kvisten er forankret i kvindekrisecentret og finansieret af Trygfonden. Arkivfoto
NYHED | 2. AUG 2023 • 11:00
NYHED
2. AUG 2023 • 11:00

20 kvinder har siden januar gjort brug af et gratis rådgivningsforløb på rådgivningstilbuddet Kvisten i Rønne.

I januar 2023 fik Bornholm et rådgivningstilbud med voldsfaglige kompetencer og viden, finansieret af Trygfonden og forankret i kvindekrisecentret på Bornholm.

Kvisten er det første og eneste gratis professionelle rådgivningstilbud af sin slags til voldsudsatte kvinder og børn på Bornholm. Rådgivningstilbuddet Kvisten tilbyder gratis anonym individuel rådgivning til kvinder, der er eller har været udsat for partnervold eller vold i nære relationer, og har siden starten haft over 20 kvinder igennem i et forløb på klinikken i Rønne.

Og der er plads til flere.

– Hvis man selv eller nogen man kender er udsat for vold fra en partner eller et familiemedlem er man velkommen til at kontakte Kvisten, også selv om man er i tvivl om det er vold, siger Kira Hallberg-Dellgren, terapeut og projektkoordinator i Kvisten, i en pressemeddelelse.

Gruppeforløb for børn

Kvisten tilbyder også gruppeforløb møntet på børn, der lever med vold. Gruppen er målrettet børn i alderen 10-14 år, der lever i en familie hvor psykisk eller fysisk vold er en del af hverdagen. Man mødes til gruppemøde hver 14. dag og hvert møde varer to timer.

– Børnegruppen giver deltagerne mulighed for at tale med jævnaldrende og dele deres historier og erfaringer med hinanden i et trygt rum med hyggelig atmosfære og samvær med andre børn og unge. Vi optager børn og unge løbend, lyder det fra rådgivningstilbuddet Kvisten.

For at komme med i gruppen skal man blot henvende sig til Rådgivningstilbuddet "Kvisten".

Gruppen er et fortroligt rum hvor alle har tavshedspligt.

Rådgivningstilbuddet løber over fire år og er støttet af Trygfonden, som har doneret over to millioner kroner til projektet.

Man kan få kontakt til Kvisten via mailadressen kvisten@krisecenter-bornholm.dk eller på telefon 61141830.

25 anmeldelser

Ifølge Bornholms politi var der i 2022 25 anmeldelser om fysisk vold og to anmeldelser om psykisk vold i hjemmet. Undersøgelser har vist, at kun cirka 20 procent af tilfældene politianmeldes.
Kilde: Kvisten


Fakta

5,5 procent af kvinder (ca. 118.000) og fire procent af mænd (ca. 83.000) over 16 år har været udsat for fysisk og/eller psykisk partnervold i 2021.

Fra 2021 er man også begyndt at registrere psykisk partnervold. Det estimeres, at 112.000 (5,2 procent) og 76.000 mænd (3,7 procent) har været udsat for psykisk vold fra en nuværende eller tidligere partner.
Kilde: Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet