Overordnet set mener hun, at der er problemer på hele anbringelsesområdet på Bornholm, og at det et resultat af manglende tilbud til børnene og et stort pres på de medarbejdere, der sidder med sagerne. Og når ventetiden er lang, kan det i nogle tilfælde resultere i, at børnene får det så svært, at de netop ender i en anbringelse, fortæller hun.
– Nogle af de ting, jeg hørte forældrene fortælle, ved vi, at vi bare ikke er gode nok til, siger Iben Busch. Arkivfoto: Jacob Jepsen
Konsekvenser
Udover konsekvenser for børnene og familierne, så er der også økonomiske konsekvenser forbundet med anbringelser.
– Det er dyrt at anbringe. Især når vi ikke har familieplejer nok, så bliver det tit på den anden side. Institutionen er dyr, og så bliver det også dyrt, fordi vi skal have personale fra kommunen til at rejse over.
Hvordan løser vi de her udfordringer?
– Jeg hører dem sige, er det meget handler om den måde, de bliver mødt på. Det tror jeg relativt hurtigt, vi kan arbejde på. Og det med, at de ikke får svar, handler om, at der er travlt, siger Iben Busch og uddyber, at nogle ændringer vil tage længere tid.
– At der måske ikke er specialpladser nok på heldagsskolen og andre tilbud kræver lidt mere og er en noget større omkostning, afslutter Iben Busch og tilføjer, at hun glæder sig til at se, hvor processen ender.
Tidende har forsøgt at få en kommentar fra kommunens centerchef for børne- og familieområdet, men det har ikke været muligt.