Så meget øl forventer Svaneke Bryghus at levere til Folkemødet

Så meget øl forventer Svaneke Bryghus at levere til Folkemødet
Foto: Jesper Dollerup Merved
NYHED | ABONNENT | 17. JUN 2022 • 15:30
NYHED | ABONNENT
17. JUN 2022 • 15:30

Svaneke Bryghus er partner på Folkemødet, og derfor kan man i mange af teltene finde øl fra bryggeriet.

 

Når man bevæger sig rundt i Folkemødets mange telte, er der stor sandsynlighed for at ramme et sted med øl fra Svaneke Bryghus i fadølshanerne. Bryggeriet har siden start været en af Folkemødets partnere, og derfor har de muligheden for at lave løsninger til alle teltene. Det forklarer Steen Jespersen, der er administrerende direktør i Svaneke Bryghus.

– Det er både ngo’er, politiske partier og hvad der ellers er. Hvis de ønsker det, kan de købe en løsning af os, hvor vi kommer med et fadølsanlæg, så de så kan tilbyde deres gæster vores øl, siger han.

Han kan endnu ikke sige, hvor mange liter øl de ender med at levere til de forskellige organisationer, for det kan først opgøres, når Folkemødet er slut. Det skyldes blandt andet, at folk også har mulighed for at efterbestille undervejs, hvis de ikke har fået bestilt nok i første omgang.

– Vi har leveret igen fredag morgen, og mon ikke, der er nogen, der skal have efterleveringer igen i morgen.

En anden faktor er, at organisationerne har mulighed for at levere de uåbnede fustager tilbage, de ikke har fået brugt.

– Men vi regner med et resultat på over 700 fustager, siger Steen Johansen.

En fustage indeholder 20 liter, så det bliver 14.000 liter samlet.

Classic og pilsner

Svaneke Bryghus har mange forskellige slags øl, men for at gøre det lettere at planlægge, har de forskellige deltagere og organisationer på Folkemødet ’kun’ har haft mulighed for at vælge mellem fire forskellige af bryggeriets mange slags øl.

– I år har de haft muligheden for at vælge mellem pilsner, classic, blonde og laid back session IPA, siger han og tilføjer, at der er blevet bestilt fleste fustager med classic og pilsner.

Steen Jespersen fortæller, at de begyndte at tage imod bestillinger allerede i starten af året, og lastvognene med de første leveringer ankom onsdag morgen.

– Onsdag morgen kørte vognmænd ud med alle fustager. Vi havde en trailer stående heroppe, så alle de lidt mindre kunder kunne hente fustager selv, forklarer han og tilføjer, at de har cirka 52 kunder på Folkemødet.

– De 22 leverer vi direkte til, resten har været oppe at hente selv. Hele paller, så leverer vi ud med vognmænd.

Hvad betyder det for jer at være sponsor til Folkemødet?

– Det er det største arrangement, vi leverer til af sådan en slags events. Vi er med til, at det ikke ’kun’ er Tuborg, der leverer, og det at der også er et lokalt bryggeri er rigtig godt. Vi synes, at noget der med til at gøre Folkemødet til en stor succes er, at det foregår på Bornholm. Og så synes jeg også, der skal være noget, der signalerer, at det er bornholmsk – både mad og drikkevarer, fortæller han og tilføjer, at de er meget glade for at være tilbage på et Folkemøde i topform.

– Det er rigtig dejligt. Det synes jeg også, man kan mærke på alle, også i onsdags, hvor vi leverede. Alle smilede og var glade, selvom der var kaos og trafik og lastbiler der blokerede alt. Det tog længere tid end regnet med. Der var overskud og smil, og det kan man også mærke, når man går rundt.