Nyt spisested på vej i Rønnes smørhul

Nyt spisested på vej i Rønnes smørhul
Tidligere har lokalerne rummet frisøren New Look. Foto: Torben Østergaard Møller
ERHVERV | Lørdag 27. april 2024 • 19:00
ERHVERV | Lørdag 27. april 2024 • 19:00

Det varer ikke længe, før Rønne får sit helt eget pandekagehus.

Gågadens Pandekagehus i Rønne...

Den er god nok, og om alt går vel, åbner det snart ved siden af restaurant Dong Fang i Store Torvegade.

Facaden og lokalerne skal først lige opdateres med et new look – altså et nyt udseende – hvilket da i øvrigt var navnet på den frisør, som tidligere lå her.

Da Tidende kigger forbi fredag formiddag, er Tommy Mortensen i fuld gang med projektet, idet han er i færd med at sætte fliser op i det, der bliver til stedets køkken. Her skal hans hustru, Joy Mortensen, husere, for det er hende, som kommer fra Thailand, men har boet i Danmark i 24 år, der vil stå for at tilberede og servere de forskellige bestillinger.

Det er sikkert og vist, ganske som at han er sikkerhedschef i Bornholms Lufthavn.

Parret bor i Rø, så den står altså for begge på daglig pendling til og fra deres respektive arbejdspladser, idet hans arbejde lige denne dag altså er af mere privat karakter.

– Det er til min kone, siger han og ser sig rundt i lokalet.

– Det er hende, der rykker ind her og skal lave pandekager, kaffe og kage, lidt smoothies, iskaffe og så videre.

Taler vi dessertpandekager?

– Ja, i hvert fald som udgangspunkt, men det kan jo ændre sig hen ad vejen, siger Tommy Mortensen.

Hvordan er I kommet på den idé at åbne sådan et sted?

– Jamen, min kone kunne godt tænke sig at have sig eget, og det har vi snakket om i et par år og også kigget efter lokaler, der var til at betale. Så kom de her til salg, og dem købte vi per 1. marts.

Hvad er Joys baggrund for at lave sådan et sted?

– For det første er hun thailænder, og de kan jo lave alt, siger Tommy Mortensen med et fornøjet smil.

– Men hun har været på mejeriet i Klemensker i 15 år og pakket oste, og de to seneste sæsoner har hun arbejdet på Restaurant Stenby Mølle ved golfbanerne i Rø, hvor hun lavede mad, serverede, gjorde rent og så videre. Og det er jo faktisk stort set det samme, hun skal lave her i pandekagehuset.


Tommy Mortensen knokler med at gøre stedet klar – og sætter her fliser op i køkkenafdelingen. Foto: Torben Østergaard Møller


I smørhullet

Som altså lige skal bygges op til åbningen med blandt andet fuldstændig nyt køkken inde bagved – og bedst, som Tidende er på besøg, ankommer såmænd det nye fryseskab, ligesom en elektriker fra Nielsen El er i fuld gang med elinstallationerne her i lokalerne, som er på i alt 96 kvadratmeter.

I lokalet ud mod gaden vil der blive etableret en disk, hvor man kan betale for serveringerne, og dertil kommer der syv-otte topersoners borde.

Åbningstiderne bliver formentlig mandag-lørdag klokken 10-17.

Og hvornår slår I dørene op for folk?

– Planen var den 1. maj, men det er jo lige om lidt, konstaterer Tommy Mortensen.

– Så det er ikke sikkert, vi kan nå det, men jeg håber i hvert fald, at vi kan åbne den første weekend i maj.

Og I tænker vel, at placeringen her er god?

– Ja, vi ligger da lige i smørhullet, siger han.


Dette er et snydebillede, som viser, hvordan pandekagehuset vil præsentere sig, når facaden er blevet malet, og facadeskiltet afleveret førstkommende tirsdag. 

 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT