Ny forpagter har masser af planer for hotellet

Ny forpagter har masser af planer for hotellet
Her og i det tilstødende lokale vil Berit Wilhelmsen gerne holde nogle arrangementer, eksempelvis til jul og nytår. Foto: Jens-Erik Larsen
TURISME | RØNNE | ABONNENT | 11. JUL 2021 • 11:30
TURISME | RØNNE | ABONNENT
11. JUL 2021 • 11:30

Berit Wilhelmsen, som per 1. marts overtog forpagtningen af Sverres Hotel i Rønne, har ingen planer om de store ændringer på hotellet eller eventuelt et nyt navn til det.

– Det skal stadig være, så det knirker lidt, når man går op og ned ad trapperne på Sverres Hotel, og der skal stadig se ud, som der gør her i restauranten, siger hun.

– Men gårdhaven har jeg selvfølgelig sat i stand. Smidt gamle krukker ud og fået fliserne højtryksrenset, jeg har også sat tagterrassen i stand og shinet værelserne op, fået nyt sengetøj og er begyndt at lægge chokolade på værelserne til nye gæster. Men hotellet skal bevare sin sjæl.

Har du helt nye ideer i forhold til arrangementer eller lignende?

– Ja, jeg havde for eksempel en gæst, som ringede og fortalte, at han skulle have sin kæreste, som aldrig havde været på Bornholm før, med til øen, og han spurgte, om ikke jeg kunne lave noget overraskelseshalløj til hende. Jeg svarede, at det kunne jeg i hvert fald, for jeg elsker at lave arrangementer, dekorere og så videre. Det er selvfølgelig mod ekstrabetaling, men jeg dekorerede altså et værelse med flag og fyrfadslys, han selv kunne tænde, når de ankom, og stillede champagnekøler, chokolade og peanuts ind til dem. Hun anede ingenting, og jeg var gået i seng, da de ankom, men hun var fuldstændig oppe at køre, da jeg mødte hende om morgenen, og syntes, det havde være så fedt.

– Man skal også kunne holde bryllup her på hotellet, hvis man har lyst til det, og måske blive gift nede i haven. Det kan også være barnedåb, sølvbryllup, man kan lave firmafest og så videre. Dertil har jeg tænkt mig fra i år at holde både jul og nytår på Sverres Hotel.

Masser af planer

Hvad vil det sige?

– Man kan tilmelde sig juleaften og nytårsaften og holde dem her i restauranten sammen med de andre tilmeldte. Mange af de gæster, jeg har fortalt det til, har sagt, at dét kunne da være spændende. Altså, at komme over og være med til det, men det kan jo også være folk, som bor her på Bornholm, der deltager. Maden bestiller vi udefra, og så serverer vi det som en buffet. Jeg sørger for alt, folk skal bare stille op, siger Berit Wilhelmsen, som regner med, at der bliver plads til maksimum 40 til den type arrangementer.

Hun tilføjer:

– Jeg har masser af den slags planer!