– Vi har været her i 14 år nu, og vi har endnu ikke haft problemer med at få personale, synes jeg. Og det forventer jeg da heller ikke vi får i år, siger Stig Hallberg.
Kun et sæsonjob
På mange måder er det ikke meget anderledes at stå i et restaurantkøkken på Christiansø, som at stå i et i Svaneke. Og alligevel er der en stor forskel. For med jobbet følger også bopælen, som bliver stillet til rådighed.
– Den eneste forskel er jo, at man er nødt til at leve og bo på øen i sæsonen. Selvfølgelig kan man tage væk på sine fridage. Men det er et job, hvor man vælger at bo på øen en tid, pointerer Stig Hallberg.
Jobbet som kok er, som mange job i restaurationsbranchen, et sæsonjob. For gæstgiveriet er lukket om vinteren, hvor alle nødvendige renoveringer bliver foretaget. Gæstgiveriet har i højsæsonen mellem 400 og 500 spisende gæster om dagen.