Nu kan du blive kok på Christiansø

Nu kan du blive kok på Christiansø
På en dag i højsæsonen kommer der 400-500 mennesker og spiser på Gæstgiveriet. Foto: Berit Hvassum
ERHVERV | ERTHOLMENE | Fredag 18. marts 2022 • 13:30
Af:
Anders Liljeroth
ERHVERV | ERTHOLMENE | Fredag 18. marts 2022 • 13:30

Vil du have en ordentlig en på opleveren, og nyde den danske sommer på en skøn fest-ø, så er det nu du skal søge jobbet som kok i Danmarks østligst beliggende restaurant.

 

Christiansø Gæstgiveri søger i øjeblikket en ny kok til sommersæsonen der meget snart går i gang. Og med jobbet følger en skøn tilværelse på verdens bedste ø. Det fortæller forpagter af stedet Stig Hallberg Andersen, der driver gæstgiveriet sammen med sin hustru Charlotte.

– Et job her er jo ikke kun arbejde. Vi har det rigtig godt herovre. Man kommer væk hjemmefra og får en på opleveren. Der er fuld gang i den om sommeren. Det er jo en festø. Og man bliver del af et rigtig godt team med mange unge mennesker.

Jobbet som kok er ledigt fra 1. maj, og det er normalt ikke noget problem at skaffe personale til gæstgiveriet på øen.

– Vi har været her i 14 år nu, og vi har endnu ikke haft problemer med at få personale, synes jeg. Og det forventer jeg da heller ikke vi får i år, siger Stig Hallberg.

Kun et sæsonjob

På mange måder er det ikke meget anderledes at stå i et restaurantkøkken på Christiansø, som at stå i et i Svaneke. Og alligevel er der en stor forskel. For med jobbet følger også bopælen, som bliver stillet til rådighed.

– Den eneste forskel er jo, at man er nødt til at leve og bo på øen i sæsonen. Selvfølgelig kan man tage væk på sine fridage. Men det er et job, hvor man vælger at bo på øen en tid, pointerer Stig Hallberg.

Jobbet som kok er, som mange job i restaurationsbranchen, et sæsonjob. For gæstgiveriet er lukket om vinteren, hvor alle nødvendige renoveringer bliver foretaget. Gæstgiveriet har i højsæsonen mellem 400 og 500 spisende gæster om dagen.

Styr på logistikken

Når man har en restaurant på en ø, hvor man ikke lige kan få leveret ekstra råvarer i løbet af få timer, kræver det god forberedelse, fortæller Stig Hallberg.

– Vi har jo en købmand herovre, men det er ikke alt vi lige kan få derfra. Så vi er nødt til at tænke et par dage ekstra frem i tiden, når vi planlægger vores indkøb. Men efter så mange år, er det noget vi har vænnet os til.

Stig Hallberg arbejder selv både i køkkenet og i restauranten, mens hans hustru Charlotte står ude blandt kunderne. Sådan har det været i mange år nu, og ifølge Stig Hallberg er det et fantastisk liv.

– Vi har forlænget kontrakten to gange nu. Så vi kører på i hvert fald fem år mere, og det glæder vi os rigtig meget over. Og solen skinner, så det bliver en skøn sæson, lyder det fra gæstgiveriet på Christiansø.



FÅ ABONNEMENT