Mejeriet håber på økologisk erstatning

Mejeriet håber på økologisk erstatning
Per Olesen. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 15. MAR 2022 • 12:44
NYHED | ABONNENT
15. MAR 2022 • 12:44

Inden længe er der ikke længere økologisk mælk fra Bornholms Andelsmejeri på hylderne. Men det er ikke med direktørens gode vilje, at produktet udgår. Han og mejeriet forsøger at finde en løsning.


Siden Bornholms Andelsmejeri fik fortalt i august/september, at deres økologiske mælkeproducent, Anders Skovbo Pedersen, stoppede som økologisk producent, har de ledt efter en ny. Det siger direktør for Bornholms Andelsmejeri til TV2 Bornholm. Dermed har andelsmejeriet ikke opgivet håbet om at levere økologisk og bornholmsk mælk.

Som det er nu, så har andelsmejeriets eneste økologiske mælkevareproducent kontrakt frem til juni 2023. Og faktisk er Anders Skovbo Pedersen øens eneste økologiske mælkeproducent overhovedet. Men alligevel håber Per Olesen, at de kan finde en økologisk erstatning hurtigst muligt.

– I dag er der ikke andre økologiske mælkeproducenter på Bornholm, men bestyrelsen har været i gang med at finde nogen, der kan lave økologisk mælk. Vi har ikke fået nogen til at lægge om endnu, men det er selvfølgelig vores plan, siger Per Olesen til TV2 Bornholm.

– Han (Anders Skovbo Pedersen, red.) meldte det ud tilbage i august/september, og lige siden har vi været i gang med at finde en leverandør. Vi har haft nogen i kikkerten, men har ikke nogen, der i dag står og siger, at de vil lægge om, tilføjer han.

Hos Bornholms Landbrug og Fødevarer tror de ikke, at det bliver nemt at finde en økologisk erstatning, fortæller Lars-Ole Hjort-Larsen.

– Jeg tror ikke, at der kommer en ny økologisk mælkeproducent på Bornholm i nærmeste fremtid. Jeg er i hvert fald ikke vidende om andre, siger han.

Stadig øko-ost

Per Olesen forsikrer over for TV2 Bornholm, at de til trods for manglende økologisk mælk stadig vil producere økologisk ost. Den manglende økologiske mælk fra Bornholm findes der en løsning på, når man laver økologisk ost. Andelsmejeriet har simpelthen for store kunder til ikke at lave osten, forklarer Per Olesen.

– Vi vil ikke være afvisende over for at købe økologisk mælk ind til ost, siger Per Olesen