Gourmet Bornholm: En rigtig trist nyhed

ERHVERV | Tirsdag 15. marts 2022 • 13:14
Tommy Kaas
Redaktør
ERHVERV | Tirsdag 15. marts 2022 • 13:14

Foreningen Gourmet Bornholm håber, at der kan findes en løsning, så Bornholm også i fremtiden producerer økologisk mælk.


Det er skidt for fødevarefortællingen og for Bornholms gastronomiske omdømme generelt, at det snart er slut med økologisk mælk fra Bornholm.

Det siger Maria Barslund, der er formand for foreningen Gourmet Bornholm.

– På Bornholm taler vi om at få endnu mere økologi, og fra kommunen er der grønne målsætninger. Så det er en rigtig ærgerligt udvikling, siger hun.

For den private forbruger kan det være slut med bornholmsk økomælk i køledisken, og for erhvervet tegner der sig nu også en stor udfordring.

– Det her skaber udfordringer hele vejen rundt; For producenter, der har brug for økomælk i deres produkter, og for cafeen, der gerne serverer den bornholmske mælk i kaffen. De bliver nu nødt til at overveje, om de vil gå den konventionelle vej, eller om de vil have noget, som ikke er bornholmsk, siger Maria Barslund.

– Det er en rigtig trist nyhed. Og vi håber virkelig, at der kan komme en løsning, siger hun.

FÅ ABONNEMENT