Måtte ikke foreslå gymnasietrætte elever at blive mekanikere: 'Det var jo tosset'
Ny lovgivning har været med til at sikre, at der måske kommer flere lærlinge i fremtiden. Arkivfoto: Berit Hvassum

NOTITS | BORNHOLM
27. OKT 2021 • 20:25
Jesper Gynther
Journalist

Måtte ikke foreslå gymnasietrætte elever at blive mekanikere: 'Det var jo tosset'

Metal Bornholm er begejstret for, at studievejledere på gymnasierne nu må vejlede til en erhvervsuddannelse.

Hvis der før i tiden kom en gymnasietræt elev op til studievejlederen på skolen, så måtte vejlederen førhen nemlig ikke sige: Hvad med en uddannelse som mekaniker i stedet for?

– Det var jo tosset, så Dansk Metal fik overbevist alle partierne, og fra nu af er det ændret. Det er et lille skridt på vejen, men et godt skridt til at få flere faglært, siger Klaus Holm, formand for Metal Bornholm.

Der er dog stadig ting, der kan blive bedre, mener lokalformanden. Han er nemlig bekymret for kvaliteten af erhvervsuddannelserne, da grundforløbet under corona har manglet praktisk undervisning.

– Som mekaniker, industritekniker eller andet går det altså bare ikke. Du kan ikke lære at reparere en motor ved at være over en computer - det kræver, at man har hænderne i bolledejen, siger han.

Det betyder samtidig, at virksomhederne pludselig får opgaven med at oplære lærlinge, da de ingen praktisk erfaring har.

– Det frygter jeg betyder, at de ikke gider ansætte, eller at eleverne falder fra, fordi de ikke føler sig klar. Det her er potentielt et stort problem, og det kræver, at vi alle sammen er meget opmærksomme på det. Og det kræver særligt, at politikerne aktivt gør noget ved problemet, siger han.Flere nyheder