Lions Club indsamler vintertøj til Ukraine

Lions Club indsamler vintertøj til Ukraine
En ældre mand ser gennem et togvindue under en evakuering i Donetsk-regionen midt i den russiske invasion af Ukraine. Foto : Anatolii Stepanov, Scanpix
NYHED | 2. DEC 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED
2. DEC 2022 • 15:30

Indsamlingen foregår i mange af Bornholms butikker, og hjælpen skal nå hurtigt frem.


Lions Club Rønne begynder onsdag den 7. december en indsamling af vintertøj til mennesker, der lider under krigen i Ukraine. Indsamlingen slutter den 17. december, hvorefter tøjet hurtigt bliver transporteret til Lions-klubber i Ukraine og det sydlige Polen, så det kan komme i brug allerede i denne vinter.

Det skriver Lions Club i en pressemeddelelse om initiativet, som blandt andet sker i et samarbejde med alle Bornholms Coop-butikker, hvilket vil sige, at man blandt andet kan aflevere tøj i brugserne.

Lions-klubberne i Danmark har i løbet af året haft indsamlinger og sendt nødhjælp til Ukraine. Denne gang handler det om hurtig hjælp til at klare vinterkulden.

– Julen nærmer sig. Herhjemme glæder vi os til samvær og hygge i juledagene, men ærgrer os over stigende varme- samt eludgifter. Vi sparer på varmen og føler, det er koldt. I Ukraine har de helt andre udfordringer at tænke på. Mange er fordrevet fra hus og hjem, og flere har mistet alt fra deres beboelser, der er bombet væk og står i dag uden tilgang til el og varme. Julens tidligere hygge virker fjernt for dem i en tid, hvor tankerne går mod fred, overlevelse, mad og varme, siger Ole Pedersen fra Lions Club Rønne, der står i spidsen for indsamlingen.

Få ryddet op

Ole Pedersen opfordrer bornholmerne til at benytte lejligheden til at få ryddet op i tøjskabet, i skufferne og måske på loftet.

– Lions Club Rønne indsamler overtøj, flyverdragter, trøjer, bukser, undertøj, huer, vanter, sokker, vinterstøvler. Det kan være både til voksne og børn. Uldne tæpper, vattæpper og soveposer modtages også.

– Alt skal være rent og brugbart, tilføjer Ole Pedersen.

Tøjet afleveres i klare plastsække, som skal være forsvarligt lukkede. I butikkerne er der opstillet metalbure til tøjet, som kun kan afleveres i butikkernes normale åbningstid. Det afleveres indenfor i forretningerne, hvor der er er skiltet med stedet for aflevering.

Vintertøj til Ukraine

Indsamles 7.-17. december:

I alle Coops forretninger på Bornholm.

Derudover Meny i Rønne og Dideriks Veranda i Sandvig.

Lørdag den 17. december klokken 11-14 vil der på Store Torv i Rønne være en Lions-stand, hvor tøj kan afleveres.