Et nemt overblik over, hvad der produceres på Bornholm, hvornår sæsonfødevarer er tilgængelige, og hvor de enkelte producenter har salg. Det var grundtankerne, da startskuddet til udviklingen af en digital fødevareplatform lød i oktober med Bornholms Landbrug og Fødevarer som tovholder. 10 måneder senere ønsker landbruget at give projektet videre til Gourmet Bornholm, fremgår det af erhvervs-, bolig- og beskæftigelsesudvalgets dagsorden.
Bornholms Landbrug og Fødevarer ønsker at overdrage projektet, fordi det reelle fremtidige forretningsområde i højere grad ligger inden for Gourmet Bornholms område, og fordi projektlederen er stoppet hos Bornholms Landbrug og Fødevarer.
På baggrund af projektets dialog med brugergrupper, producenter, logistikvirksomheder og spisesteder mener Gourmet Bornholm, at projektet bør fokusere på professionelle aftagere som restauranter og storkøkkener. I forhold til afsætning til private har projektet afdækket, at platformen på sigt kan komme i konkurrence med en privat virksomhed, hvilket også gør det nødvendigt at fokusere projektet på professionelle aftagere af hensyn til statsstøttereglerne.
Økonomien bag projektet er en bevilling på 632.000 kroner fra kommunalbestyrelsen til Bornholms Landbrug og Fødevarer. Af dem har landbrugets organisation brugt 93.000 kroner til en række aktiviteter i tæt samarbejde med Gourmet Bornholm.