Køkkenbutik forvandlet til genbrugsbutik

Køkkenbutik forvandlet til genbrugsbutik
Den nye facade er gjort klar. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 18. FEB 2024 • 19:15
NYHED | ABONNENT
18. FEB 2024 • 19:15

Den nye genbrugsbutik i Rønne tager allerede for alvor form. Enormt dejligt at se så mange frivillige kræfter hjælpe til, lyder det fra formanden for Røde Kors Bornholm.

"Så kom vi en uge tættere på åbningen d. 2.3 af vores nye genbrugsbutik og Røde Kors hus".

Sådan skriver Røde Kors Bornholm i et opslag på Facebook, hvor man også kan se billederne af den nye genbrugsbutik i Rønne. Den 1. februar var det slut med at gå i Røde Kors' genbrugsbutik på Østergade, og nu nærmer sig åbningen af de nye lokaler på Zahrtmannsvej ved siden af Bygma.

– Der er blevet lagt rigtig mange frivillige timer i det hus. Det er helt vildt. Der kommer mellem fem og 15 mennesker hver dag og arbejder frivilligt hele dagen. Der bliver sat inventar ind, vasket og gjort klar, så det er helt enormt dejligt at se på, siger formanden for Røde Kors Bornholm, Andreas Ipsen.

Betydeligt mere plads

Han har længe ønsket få flyttet genbrugsbutikken over i større lokaler, end man havde på Østergade, og da muligheden for at overtage bygningen, hvor Kvik var før, opstod, rykkede formanden hurtigt.

– Jeg gik jo ind til direktøren i Bygma, som jeg kender, og spurgte ham. Så har vi talt om det et par måneder og blev enige om det. Vi ville gerne have en ny butik, der var lidt større med bedre forhold for de frivillige, som vi har 120 af på Bornholm - og det skulle vi gerne kunne udvide lidt i fremtiden, sagde Andreas Ipsen ved udgangen af sidste år.

Butikken på Østergade var 60-70 kvadratmeter stor, og der er tale om en ganske betydelig opgradering i antal kvadratmeter på Zahrtmanndsvej, hvor man får omkring 200 kvadratmeter butik til rådighed.


Privatfoto

Spændende og fantastisk

Der er allerede kommet meget tøj og isenkram på plads i den nye butik, mens de nye skilte til butikkens facade også er kommet på plads.

Er det blevet, som du havde drømt om?

– Ja, det er blevet rigtig godt. Selvfølgelig kommer nogle justeringer hen ad vejen. Man kan ikke lave så stor en butik og ramme rigtigt første gang, men vi er rigtig godt på vej, fortæller Andreas Ipsen.

Røde Kors Bornholm indvier det nye hus allerede på lørdag, når man har generalforsamling, og så foregår den officielle åbning den 2. marts, hvor præsidenten for Røde Kors på landsplan, Jette Runchel, kommer og klipper snoren, oplyser Andreas Ipsen.

– Det bliver spændende. Jeg har jo kæmpet for det hus i to år, så det er fantastisk.

Tøj og inventar er begyndt at komme på plads inde i den nye butik. Privatfoto

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT