Kendt restaurant vender tilbage efter skidt år: En stor lettelse

Kendt restaurant vender tilbage efter skidt år: En stor lettelse
– Vi vil gerne have et sted, der også taler til de lokale, som kan komme og hygge sig, og vi har da også helt klart kunnet fornemme, at der var en efterspørgsel på, at vi åbnede køkkenet igen, siger Mikkel Borg Bjergsø. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 13. MAJ 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
13. MAJ 2023 • 05:30

Mikkeller har åbnet køkkenet i Aarsdale igen. Efter et 2022, der mildt sagt ikke gik efter planen, står man nu langt bedre rustet og kan levere på et højt niveau, lyder det fra Mikkeller-ejeren.

Øl- og restaurantkæden Mikkeller er tilbage i fuld vigør i Aarsdale.

I løbet af juli 2022 følte man sig nødsaget til at lukke for køkkenet i restaurationen, fordi man kæmpede med at skaffe personale både i kvantitet og af den kvalitet, som Mikkeller havde brug for.

– Vi kunne sagtens finde en form for madløsning, men det ville ikke leve op til vores standarder. Vi har fagpersonale ansat til de områder, som vi har i vores restaurationer, og hvis vi ikke kan finde det rigtige fagpersonale, så er risikoen, at kvaliteten ikke er den rigtige, sagde stifter og ejer af Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø sidste år til Tidende.

Lige siden er der blevet arbejdet hårdt på at kunne vende tilbage på en ordentlig måde i år, og i starten af april var Mikkeller i Aarsdale klar til at åbne for både øl og burger igen. Og det er en stor lettelse, fortæller Mikkel Borg Bjergsø fredag.

– Det er bare virkelig fedt. Det har været et stort fokus for mig personligt at få styr på det i løbet af vinteren. Aarsdale er vores sted, og det er der, vi startede. Vi er vildt glade og stolte over stedet, og det har jo kørt rigtig godt tidligere, så nu skulle det altså på ret køl, siger Mikkeller-ejeren.

Han glæder sig over, at man har fået langt bedre styr på organisationen i Aarsdale, der havde sine udfordringer i det forgangne år. Restauranten havde blandt andet besøg af Fødevarestyrelsen, der i forbindelse med besøget havde nogle anmærkninger og indskærpelser i forhold til hygiejnen. Og selvom beslutningen om at lukke køkkenet ifølge Mikkel Borg Bjergsø var taget, inden fødevarekontrollen, så erkender han, at der er nogle ting, som skal rettes op på i år.

– Der er ikke nogen tvivl om, at sidste år på mange områder ikke gik, som vi havde håbet på. Det var bare dårlig administration fra vores side, og vi var ikke tæt nok på stedet og processen. Det var noget lort, og det vil vi selvfølgelig gerne rette op på.

Tæt på de lokale

En stor del af relanceringen af restauranten i Aarsdale er, at Mikkeller har fundet en ny manager til at styre den daglige drift.

Det er Magdalena Kielkowska Rømer eller bare Magda, som tidligere har drevet cafeen Fiku Miku på Nexø Havn, der har overtaget ansvaret i restaurationen.

– Vores lokale håndværker Nikolaj (Eis red.), som bygger alle vores barer, foreslog Magda. Han bor i byen og er ekstremt involveret i baren. Det betød også meget for ham, at vi fik løst det, og han kendte Magda fra tidligere, fortæller Mikkel Borg Bjergsø, der ser mange fordele ved, at man har fundet en lokal til den vigtige rolle.

– Hun kender de lokale og kan drive stedet på en ordentlig måde, så det er megafedt. Hun har også været ude og prøve at finde noget lokalt personale, og vi prøver i det hele taget at gøre det mere lokalt. Jeg tror, at det har gjort virkelig meget, at vi har en manager, der kender de lokale og på den måde har nemmere ved at skaffe personale.

Lokalbefolkningen i Aarsdale har stor betydning, forklarer Mikkel Borg Bjergsø.

– Det er vigtigt for os, at det ikke bare er en bar, hvor der kommer nogle turister fra København og Tyskland, som så smutter med det samme igen. Vi vil gerne have et sted, der også taler til de lokale, som kan komme og hygge sig, og vi har da også helt klart kunnet fornemme, at der var en efterspørgsel på, at vi åbnede køkkenet igen.

Opbakningen fra aarsdaleboerne kom særlig til udtryk, da man kort inden sæsonens første åbningsdag holdt en fest udelukkende for de lokale.

– Vi inviterede på øl og burgere, og det var kun aarsdaleboere, der var inviteret. Der kom altså over 200, så det var ret sejt, siger manden bag Mikkeller, der med god ro i maven kunne berolige gæsterne.

– Jeg sagde, at nu lover vi, at vi gør det ordentligt i år med et godt køkken, god øl, og så kommer vi også til at lave en masse arrangementer. Vi har også fået styr på det her med ventetid, så folk ikke skal stå og vente i en halv time på en burger. Det fungerer allerede godt, og jeg har fået ro i maven. Det er rigtig dejligt.

Slut i Gudhjem

Mikkeller åbnede sidste år for første gang en pop up-restaurant i Gudhjem, men det projekt kører ikke videre i denne sæson.

Tidende beskrev i sensommeren, hvordan der til trods for den manglende bevilling blev skænket og serveret alkohol i Mikkellers restaurant i Gudhjem. Forklaringen lød dengang, at man ville skærpe kommunikationen internt, så det ikke kunne ske igen, før man havde fået godkendt bevillingen hos politiet. Om bevillingen nogensinde kom på plads, eller om det har haft indflydelse på beslutningen, fortæller Mikkel Borg Bjergsø ikke, men faktum er, at man ikke fortsætter i Gudhjem i år.

– Det er slut i Gudhjem. Vi har valgt at lægge alle æggene i Aarsdale-kurven og sikre os, at det bliver ordentligt. Sidste år var i en situation, hvor vi havde to steder, der ikke rigtig kørte, og vi kunne ikke finde nok personale til nogen af dem. Det havde højst sandsynligt været bedre, hvis vi havde satset på et sted allerede sidste år, siger Mikkeller-ejeren.

Han vil dog ikke udelukke, at man vil kigge på nye lokationer på Bornholm på et senere tidspunkt. Måske allerede til næste år.

– Det synes jeg kunne være fedt. Jeg elsker Bornholm, og hvis vi kan bidrage med noget, så vil jeg gerne det.