Kendt antikbutik vil flytte fra Lobbæk: Skal have nyt navn, nye lokaler og være mere specialiseret

Kendt antikbutik vil flytte fra Lobbæk: Skal have nyt navn, nye lokaler og være mere specialiseret
– Jeg har mange mærkelige ting, men der er i hvert fald noget til enhver smag, siger Allan Ipsen, hvis butik rummer alt fra en isbjørn til en Bodilstatuette fra den periode, hvor Dirk Passer blandt andet vandt Bodilpriser. Foto: Jacob Jepsen
HANDEL | LOBBÆK | ABONNENT | 15. SEP 2021 • 07:24
Emilie Jensen
Journalist
HANDEL | LOBBÆK | ABONNENT
15. SEP 2021 • 07:24

Nyt navn, ny lokation og nyt udvalg af varer. Der er planer i gærde hos Allan Ipsen i Bornholms Brugtmarked og Antik i Lobbæk.


Der står en stor vitrine og fylder halvdelen af gangpladsen, når man træder ind af døren til Bornholms Brugtmarked og Antik i Lobbæk.

– Den har oprindeligt hængt på væggen hos damen, jeg købte den af, men jeg vil sætte løvefødder på den, så den kan stå, fortæller indehaver Allan Ipsen og tilføjer.

– Den skal stå udenfor butiksvinduet, men det regner en smule i dag, så derfor fylder den her på gangen lige nu.

Var pladsen på gangen vitrinens faste plads, kunne man godt narres til at tro, at Allan Ipsen havde pladsmangel, og måske burde rykke i noget større.

Men det er netop det modsatte, han vil.

– Jeg vil gerne købe et lidt mindre sted, hvor der er plads til færre ting. Jeg var lige ved at slå til på en bygning i Rønne, men det gik stærkt, og den blev solgt til en anden, siger han.

Ned fra loftet hænger en himmel af lamper, der krummelurer sig imellem hinanden og stirrer ned på malerier, mågestel, musselmalet og en masse andet.

– Jeg vil gerne fortsætte min forretning, men det skal være et andet sted på øen og i mindre format, hvor de ting, jeg sælger, er mere specialiserede. Det kan være med kunst, keramik og smykker, siger Allan Ipsen, hvis far startede forretningen i 1991. Allan Ipsen har været i forretningen siden 1999.

Og det er ikke engang hele historien, Allan Ipsen vil nemlig også finde et sted, hvor han kan fortsætte med loppesalg, men de to forretninger skal være fysisk adskilt og have hver sit navn.


Allan Ipsen har været i Bornholms Brugtmarked og Antik siden 1999. Hans far Svend Aage Ipsen startede forretningen i 1991, og derfor fylder butikken 30 år på søndag. Foto: Jacob Jepsen

Forvirring om navn

Ligesom interessen for forskellige varer i butikken svinger og skifter med tiden, har der også været en udvikling i, hvordan folk opfatter navnet Bornholms Brugtmarked og Antik, fortæller Allan Ipsen.

– Folk regner med, at det er noget andet, siger han og smager på ordet 'brugtmarked'.

– Det ord får nogle til at tro, at det er kluns og sjov, jeg sælger, siger han.

– Andre tror ikke, de kan få det kunst eller design, de søger.

Derfor skal det nye sted også have et nyt navn, men hvilket har Allan Ipsen ikke besluttet sig for endnu.

Men en ting er sikkert.

– Det sted, hvor jeg kommer til at have loppesalg, skal hedde Bornholms Brugtmarked og Antik, for det har butikken jo heddet lige siden mine forældre havde butikken.

Forældres ønske

Allan Ipsen har vidst i noget tid, at han en dag skulle flytte ud af lokalerne i Lobbæk. Men det har krævet tilløb – og nu er tiden inde.

– Jeg kan godt mærke, at jo tættere på at skulle flytte ud af de her lokaler, jo sværere føles det, siger Allan Ipsen, der i dag bor i Muleby.

Men der er en særlig ting, der gør, at han mener, det er det rigtige at flytte ud af bygningen i Lobbæk.

– Jeg snakkede allerede med mine forældre om det, inden de gik bort for omkring seks år siden. Men det har været svært for mig at flytte forretningen væk herfra, fordi jeg er vokset op i huset ved siden af. Men det gør det nemmere, når det også var mine forældres ønske, siger han og kigger rundt på de ting, der til sin tid enten skal med videre loppesalget eller den nye butik med færre og mere specialiserede ting.