Fejrer 30 års jubilæum med rabatter: 'Folk er blevet meget opmærksomme på, hvad der er noget værd'

Fejrer 30 års jubilæum med rabatter: 'Folk er blevet meget opmærksomme på, hvad der er noget værd'
– Du kan købe isbjørnen for 7.500 kroner, siger Allan Ipsen til Tidendes fotograf, og da han hverken hiver tegnebog eller mobilepay frem, tilføjer Allan Ipsen: – Det er faktisk billigt. Man kan sælge hver af de 20 kløer på poterne for 500 kroner stykket. Foto: Jacob Jepsen
HANDEL | LOBBÆK | ABONNENT | 15. SEP 2021 • 10:00
Emilie Jensen
Journalist
HANDEL | LOBBÆK | ABONNENT
15. SEP 2021 • 10:00

Søndag er det 30 år siden, at Allan Ipsens far, Svend Aage Ipsen, startede Bornholms Brugtvare og Antik i Lobbæk. Dengang var kunderne nogle, der stod på den anden side af skranken, når varen skulle købes. I dag sidder de også i Canada, Shanghai og Frankrig.


Sidst Bornholms Brugtmarked og Antik i Lobbæk kunne fejre en milepæl, var det 25 års jubilæum. Det er fem år siden nu. Dengang var det helt vildt, fortæller ejer af forretningen Allan Ipsen, der søndag fejrer forretningens 30 års jubilæum.

– Dengang holdt der biler hele vejen ned gennem byen og helt ud til Rønnevej, siger Allan Ipsen.

Søndag er der så gået endnu fem år, og det betyder, at folk er inviteret til fejringen af det 30. leveår for forretningen, som Allan Ipsens far, Svend Aage Ipsen, startede i 1991. Et familieforetagende som Allan Ipsen siden 1999 har været en del af.

Hvordan skal dagen fejres?

– Der vil være et traktement søndag med en bid brød og lidt til ganen. Og så vil der være rabatter på ting herinde, fortæller Allan Ipsen.

Sender til udlandet

De ting, der står rundt omkring i butikken, stammer blandt andet fra dødsboer, og her har Allan Ipsen især mærket en forskel i, hvad der er i dødsboerne, på sine godt tyve år i butikken.

– Hvor jeg før i tiden kunne sælge 80 procent fra et dødsbo, kan jeg i dag sælge 10 procent. Folk er blevet meget opmærksomme på, hvad der er noget værd, siger han, der selv har deltaget i TV2-programmet Fantastiske Hammerslag.

Folk er ikke kun blevet mere bevidste om, hvad der står under vasen, man har arvet fra sine forældre eller bedsteforældre, der er også kommet mere opmærksomhed til forretningen fra udlandet.

– Det er kunder, der har været på ferie her på øen på et tidspunkt, der ser noget, jeg har lagt op på Instagram, og som de gerne vil købe, siger Allan Ipsen, der til at starte med skulle overtales til at oprette en konto på det sociale medie.

Men nu går salget over Instagramkontoen over al forventning.

– Inden for den seneste tid har jeg sendt varer til Canada, Singapore, USA og Frankring. Ja, det ville godt kunne køre rundt, hvis jeg udelukkende solgte varer over nettet, men det er ikke sjovt, siger Allan Ipsen, der elsker at have kundekontakten med dem, der lægger vejen fordi butikken i Lobbæk.

– Hvis jeg lægger 10 ting på Instagram, så er seks af dem normalt solgt på en dag, siger han.