Karina åbner ny smørrebrødsforretning

Karina åbner ny smørrebrødsforretning
Karina Hornshøj har i mange år haft en drøm om at åbne sin egen smørrebrødsforretning. På mandag går drømmen i opfyldelse. Foto: Anders Liljeroth
NYHED | ABONNENT | 3. DEC 2022 • 05:30

Kunderne skal have en god oplevelse og en god mæthed, mener Karina Hornshøj, der mandag åbner sin egen forretning.


Karina Hornshøj har altid haft en drøm om at åbne en smørrebrødsforretning, og da hun så et tomt lokale, slog hun nærmest til med det samme.

– Jeg gør det i min fars ånd. Han er her ikke mere, og det er hans arv, der er med til at kunne realisere en gammel drøm, jeg har haft i mange år, fortæller hun.

Forretningen åbner på Aasen 7 i Nexø, hvor der tidligere har været pizzeria og senest en thai takeaway.

Faren havde en grønthandlerbutik på Søborg Hovedgade nord for København, hvor hun som helt ung fik lov til at arbejde, og der lærte hun kærlighed til de gode råvarer. Men da hun skulle vælge uddannelse, gik hun en anden vej.

– Jeg er uddannet blomsterdekoratør, for jeg har altid været meget kreativ, og det var helt tilfældigt, at jeg landede i restaurationsbranchen. Jeg boede i min søsters lejlighed i en periode, hvor hun var i Nepal, og så var der en der ringede og sagde, at de skulle bruge hende til at servere til et arrangement i Øksnehallen (i København, red.). Af en eller anden grund fik hun overtalt mig til at tage ud og hjælpe med at servere, siger Karina Hornshøj.

Oplevelsen blev starten på karrieren indenfor den branche, og selvom hun gerne ville være kok, blev hun tjener og har været det siden 2001.

– Jeg har et livsmotto der hedder, at jeg lever for at spise. Jeg elsker mad, og jeg elsker at kræse for andre mennesker og give en god oplevelse, og det jeg gerne vil med butikken i Nexø er at give en god oplevelse og en god mæthed med mit smørrebrød.

Den daglige frokost

Karina Hornshøj flyttede til Bornholm for et par år siden, og det var især den fantastisk natur, der trak hende til øen.

– Jeg har boet i Grønland i et par år, hvor jeg var restaurantchef, og da jeg kom hjem derfra, kunne jeg ikke rigtig holde København ud mere. Så mødte jeg min kæreste, og vi var på besøg på Bornholm og gik en tur mellem Bølshavn og Svaneke, og jeg tænker, at det her er da minigrønland, her kunne jeg godt bo. Jeg fandt den samme fantastiske natur og en ro, som man også finder i Grønland.

Butikslokalet på Aasen har stået ledigt i et stykke tid, efter at den tidligere lejer lukkede forretningen, og det var lidt tilfældigt, at hun opdagede det.

– Vi bor i Nexø, min kæreste og jeg, og helt tilfældigt så hun på en aftentur det tomme lokale, og foreslog mig at jeg da skulle åbne en smørrebrødsforretning. Og da jeg havde set nærmere på lokalet, slog jeg til meget hurtigt, fortæller Karina Hornshøj.

Nexøs nye forretning kommer til at hedde Madpakken3730, og navnet henviser både til, at den nye restauratør i byen vil tilbyde færdige madpakker til håndværkere og andre, der vil have en god lækker frokost, men navnet dækker også over, at lokale dagligt kan hente deres mad der, i stedet for at have flere forskellige pakker pålæg liggende hjemme i køleskabet, og at de erhvervsdrivende i butikker og kontorer i byen har et sted at hente en lækker madpakke.

– Det meste af tilbehøret bliver hjemmelavet. Hjemmelavet rødkål og hjemmelavet remoulade med pickles, og den italienske salat er hjemmelavet med sprøde nykogte ærter og gulerødder. Og så vil jeg gerne bruge nogle lokale råvarer, siger hun og påpeger, at det naturligvis også bliver muligt at bestille større portioner smørrebrød, ligesom der i butikkens kølemontre altid vil stå lækre smørrebrød klar til afhentning.

Madpakken3730 åbner mandag den 5. december.