– Jeg var på knækkepunktet en aften, hvor det slet ikke spillede for mig. Jeg kunne ikke mærke mig selv, og jeg kunne ikke smage maden.
Sofie: – Nej, du kunne slet ikke smage maden? Normalt når man ser Nikolaj i køkkenet, kører det hele bare, men den aften, der hakkede du, og du bad mig om smage, fordi du ikke selv kunne. Den røg helt for dig.
Nikolaj: – Ja, det var ret vildt, siger kokken med en fortid fra michelinkøkkenet.
Og netop fortiden fra en hård branche, hvor det skulle gå meget hurtigt, og hvor man fik mange "tæsk", har skullet bearbejdes hos Nikolaj, forklarer parret samstemmigt. Det har sågar været en stor del af at tage imod kroen – at gøre op med noget af det, som han ikke fik gjort op med, da han var i det, fortæller Nikolaj Jeppesen.
– Jeg blev ramt af et spøgelse, da jeg begyndte at blive rigtig presset. Jeg blev ramt af det på en måde, hvor det gik helt tilbage til dengang, jeg var elev. Der fik man tæsk hele tiden og lige meget, hvad man gjorde, var man en idiot. Man var i det, og man forstod ikke, hvorfor man fandt sig i det, og man havde det faktisk ad helvede til. Nogen ligger jo stadig om natten og kan høre den der bonmaskine, der dinger. Det var så benhårdt, og det ramte mig. Det var ikke supersjovt siger Nikolaj ærligt og fortsætter: