Efter første sæson i Smedjen: Tejn skal tales op

Efter første sæson i Smedjen: Tejn skal tales op
Der har været gang i Smedjen i denne sommer. Arkivfoto
NOTITS | TEJN | ABONNENT | 24. SEP 2022 • 07:45
NOTITS | TEJN | ABONNENT
24. SEP 2022 • 07:45

Smedjen i Tejn har haft sin første sæson med streetfood, og det er næsten gået bedre end forventet, selvom havnebyen stadig skal tales mere op.

 

Der bliver i weekenden sat punktum for den første sommersæson hos Smedjen på Tejn Havn, og det er faktisk næsten gået bedre end forventet, fortæller Tue Seifert Boeskov, som er en af indehaverne af streetfood-stedet.

– Første sæson er gået godt, og det er lykkedes os at drive forretningen uden underskud, vi har haft mange mennesker forbi, og vi føler, at vi har slået vores eksistens fast i bornholmernes bevidsthed, siger han.

Han oplever stadig, at Tejn er et ubeskrevet blad, som langsomt er ved at blive mere attraktivt. Her hylder han især mikrobryggeriet Penyllan for deres pionerarbejde, og så glæder han sig til at Kalas-Kalas forhåbentlig åbner på isværket til næste år.

– Vi skal lige have vendt bøtten, og Tejn skal tales op, så det også bliver et sted, hvor man tager hen, fordi man ved, der er en god steming, fortæller Tue Seifert Boeskov, som selv bor lige udenfor Tejn.

I Smedjen har de også oplevet en stor opbakning fra de lokale, der dukker op til arrangementer og fra folk rundt omkring på øen, som måske kører tværs over Bornholm for at få deres burger, og det betyder rigtig meget som nyopstartet virksomhed.

Spisestedet lukker ned med et sidste diller-bingo lørdag 24. september, og de forventer at åbne igen til foråret – senest midt i juni, når Folkemødet løber af stablen.

I mellemtiden kan man stadig slå vejen forbi til markedsdage med kunsthåndværk og keramik i efteråret, til jul og til påske.

– Til næste år vender vi tilbage med det samme koncept, men vi tænker, at det bliver mere cementeret med bedre indretning og flere madboder, siger han.