Brugsen i Østerlars et skridt tættere på lukning

Brugsen i Østerlars et skridt tættere på lukning
NYHED | ABONNENT | 1. MAR 2024 • 15:30
NYHED | ABONNENT
1. MAR 2024 • 15:30

Et stort flertal af medlemmerne i brugsforeningen i Østerlars stemte i går for at lukke brugsen som indstillet af foreningens bestyrelse. Dermed er Dagli'Brugsen i byen et skridt tættere på lukning.

Dagli'Brugsen Østerlars lukker ved udgangen af marts 2024. Sådan lød det i en pressemeddelelse fra brugsens bestyrelse den 18. februar.

Torsdag var 34 stemmeberettigede medlemmer af brugsforeningen så samlet for at tage stilling til bestyrelsens indstilling om at lukke den lokale brugs.

30 ud af de 34 stemte for at følge bestyrelsens indstilling, oplyser den presseansvarlige i Dagli'Brugsen Østerlars, René Andersen.

– Der var heldigvis et massivt flertal for at bakke op om bestyrelsens indstilling, siger han.

Om baggrunden oplyser René Andersen, at den lokale brugs, ifølge Coop, ikke længere er rentabel, hvorfor den skal lukke per 31. marts.

– Vi blev i starten af januar præsenteret for et stykke papir, hvori Coop erklærede os insolvente. De kom med en gældsberegning og sagde: "det her kommer I aldrig ud af, og vi vil ikke længere finansiere butiksdriften," siger René Andersen om Coops melding.

Brugsens bestyrelse fik derfor valget om at gå konkurs, lukke eller i samarbejde med Coop foretage en kontrolleret nedlukning.

Det er dog ikke slået fast med syvtommersøm endnu, at Dagli'Brugsen lukker, fortæller René Andersen.

– Vi skal have endnu en generalforsamling om 14 dage, hvor vi skal stadfæste den beslutning, der blev truffet i går. Medlemmerne får en chance til for at sige ja eller nej - det skal de have ifølge vores vedtægter, siger han.

– Stemmer de ja til det, ophører brugsforeningen med at eksistere, og så skal der nedsættes et udvalg, som skal i gang med at realisere hussalg og varelager, for at Coop kan få så mange penge som muligt, tilføjer han.

Hvad har I så besluttet i går?

– Vi har besluttet, at brugsen skal lukke - men vi skal træffe beslutningen to gange, siger René Andersen.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT