Bornholm er ikke længere helt i bund

NOTITS | 7. SEP 2024 • 10:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
7. SEP 2024 • 10:00

Bornholms Regionskommune har taget et lille skridt op ad ranglisten i Dansk Industris (DI) landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024.

Bornholm indtager i år plads nummer 89 blandt de 91 kommuner, som undersøgelsen omfatter, oplyser Dansk Industri.

– Jeg er glad for at se, at vi har bevæget os væk fra sidstepladsen. Men selvom vi ser en lille fremgang, befinder Bornholm sig fortsat i den absolutte bund blandt landets kommuner. Og det er selvfølgelig ikke godt nok, siger regionalforeningsleder for DI Bornholm, Michael Almeborg.

En af de mest bemærkelsesværdige forbedringer er i kategorien "Uddannelse", hvor Bornholm er sprunget fra en 53. plads i 2023 til en imponerende 13. plads i 2024. Her trækkes Bornholm særligt op af, at andelen af elever, der søger ind på en erhvervsuddannelse, er steget markant, skriver DI.

Knap 23 procent af folkeskolernes afgangselever søgte i 2023 ind på en erhvervsuddannelse, mens andelen steg til mere end 30 procent i 2024. Det er en udvikling, som glæder Michael Almeborg.

– Det er helt afgørende for de bornholmske virksomheder, at vi har kvalificerede medarbejdere, og særligt faglærte er en mangelvare, siger han.

Der er dog fortsat områder, hvor Bornholm halter bagefter. Her nævnes især sagsbehandling, selv om der er sket en forbedring.

I kategorierne "Brug af private leverandører" og "Digitale rammer" ligger Bornholm helt i bund.

FÅ ABONNEMENT