Allinge er åben i den mørke tid

Allinge er åben i den mørke tid
Kim Pedersen fra Ølstauan regner med at fortsætte succcesen med at holde åbent fire dage om ugen i januar og februar. Arkivfoto: Jacob Jepsen
ERHVERV | Lørdag 18. februar 2023 • 05:30
ERHVERV | Lørdag 18. februar 2023 • 05:30

Flere restauratører på Nordbornholm har succes med at holde åbent i de mørke måneder.

 

Hotel Allinge, Ølstauan, Levertranfabrikken, Det Griser, Margueritten, Dideriks Veranda, Strandhotellet og Kokkenberg – det er et udsnit af de restauranter, der har holdt helt eller delvist åbent i vinterferien i Allinge-Sandvig.

Dermed er der slået en stor streg gennem myten om, at Bornholm er lukket om vinteren – i hvert fald på Nordbornholm.

På Ølstauan i Allinge har ejerne simpelthen droppet den faste tradition med at rejse til Gran Canaria i januar. I stedet har man for første gang holdt åbent fire dage om ugen i januar og februar. Og det har været en god oplevelse, fortæller Kim Pedersen.

– Det har været den rigtige beslutning. Weekenderne har været gode, mens hverdagene har været lidt mere lala. Det vigtigste er, at vi har fået rigtig meget positiv respons fra kunderne, siger Kim Pedersen, der åbnede restauranten i 2019 sammen med hustruen Åse.

Omsætningen er fordoblet

Thorbjørn Rafn på Hotel Allinge har også haft succes med at åbne køkkenet for walk ins om aftenen.

– Vi startede med vinteråbent sidste år, men der kom corona på tværs. I år har vi haft mellem 20 og 50 spisende gæster hver aften, fortæller Thorbjørn Rafn, der med sikkerhed kan sige, at han fortsætter med at servere mad hver aften for folk, der kommer ind fra gaden.

Succesen får endnu ikke direktøren på Hotel Allinge til at vælte helt bagover af begejstring. Vinteråbent er en langsigtet strategi.

– Helårsåbent er et langt sejt træk. Vi forventer, der kan gå op til fem år, før vi får noget ud af det økonomisk. Kendskabet skal spredes til repræsentanter og håndværkere, og det tager tid, siger Thorbjørn Rafn, der til gengæld kan glæde sig over, at den samlede omsætning er fordoblet, siden han overtog hotellet i 2017.

Hos Kim og Åse Pedersen på Ølstauan er man også optimistisk i forhold til at udvide åbningsdagene om vinteren.

– Vi evaluerer efter februar, men jeg tror bestemt, det er kommet for at blive, siger Kim Pedersen.

– Så må vi finde et andet tidspunkt at holde ferie på.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT