Hvem elsker ikke Krølle Bølle?

Hvem elsker ikke Krølle Bølle?
LEDER | 19. SEP 2023 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
19. SEP 2023 • 05:30

Krølle Bølle er på vej til at gøre karriere som skuespiller i det, der meget vel kan blive et flot og lukrativt projekt for Bornholm.

Et godt bornholmsk makkerpar står bag ideen om, at hele Bornholms højt elskede maskot, Krølle Bølle, nu finder vej til det store lærred.

Filminstruktører Lotte Svendsen har nemlig sammen med producent Nina Lyng – begge er vokset op på Bornholm – haft et projekt kørende, hvor vores alle sammens yndlingstrold skal have helt nyt liv.

Vi fortæller historien i Tidende i dag, og det ser ud som om, at der er noget at se frem til.

Det er nogle navnkundige herrer, der nævnes som nogle af dem, der skal løfte Krølle Bølle langt ud over de lokale grænser. Manuskriptforfatteren Philip LaZebnik, der har skrevet manuskripter til store, animerede film som blandt andet Pocahontas, og Søren Frellesen, der blandt andet er kendt for at stå bag Krummerne og Anja og Viktor-filmene i Danmark, er bag kameraerne, når filmoptagelserne går i gang.

Krølle Bølle bliver i filmen en animeret figur, som bliver sat ind på ægte, levende billeder fra Bornholm. Hvis alt går vel, og det store millionprojekt bliver finansieret på plads, starter optagelserne til næste sommer, og så kan vi ellers gå og glæde os til, at vi skal se Krølle Bølle i biografen.

Der er på mange måder spændende perspektiver i det her. Krølle Bølle vandrer på sin helt egen charmerende vis ind i hjerterne på folk, og på trods af, at der faktisk ikke er gjort nævneværdigt ud af hans tilstedeværelse på Bornholm i mange år, så har han levet videre som en højt skattet skikkelse hos både turister og os lokale. Det skal blive spændende, om ikke hans fascinerende historie har et langt større publikum, end vi hidtil har forestillet os.

Historien om Krølle Bølle på Langebjerg i Sandvig blev skrevet af Ludvig Mahler til sønnen Ole under 2. verdenskrig, og nu er det så Ole Mahler, der samarbejder med de gode filmfolk om at få Krølle Bølle videre ud i verden.

Sat ind i de rigtige, bornholmske rammer kan det blive et vidunderligt projekt, som vi alle kan heppe på. Og umiddelbart kunne noget jo tyde på, at Bornholm i virkeligheden får noget, der minder om en turistvideo med "Far til fire"-agtige potentiale – og måske endda endnu mere – med et enormt budget i bagagen.

Lad os give "Krølle Bølle – the movie" al den medvind, den kan få.