Debat: Trætophytterne handler om at genskabe vores forbindelse til naturen
I det lange løb er det er langt bedre for naturen, at vi besøger den, end at vi bliver væk. Og for rigtig mange mennesker er vores hytter den ekstra motivation, der trækker dem væk fra skærmen og ud i skoven, mener folkene bag firmaet Løvtag, der ønsker at bygge trætophytter i Rutsker Højlyng. Privatfoto

LÆSERBREV | BORNHOLM | MEDLEM
2. DEC 2021 • 20:10
Af: Folkene bag Løvtag: Nanna Balsby, Krashavevej 33, Gudhjem og Rasmus Lybæk, Holmevej 152, Højbjerg.

Debat: Trætophytterne handler om at genskabe vores forbindelse til naturen

Trætophytte-skeptikere overser den allervigtigste vej til mere naturbevarelse, når de argumenterer for, at naturen skal holdes lukket for mennesker - selv de små frimærker af privatejede skovområder, der ikke er udpeget som særligt sårbare. For naturen bliver ikke nævneværdigt påvirket af hytterne. Men gæsterne bliver påvirket af naturen, og det er det, der er hele idéen, mener folkene bag firmaet Løvtag, der ønsker at bygge trætophytter i Rutsker Højlyng. 
Naturen er under pres. Alle ved det, men alt for få gør noget ved det. Den primære årsag til det er, at vi i løbet af de seneste århundreder har mistet forbindelsen til den. De fleste af os lever gennemdigitaliserede liv og oplever aldrig, hvor afhængige vi er af naturen. Derfor er det nemt at vælge de billige varer i supermarkedet eller webshoppen, selv om producenterne giver pokker i klima, miljø og dyrevelfærd. Nemt at skrue op for radiatoren, selv om varmen kommer fra træflis fra fældede bornholmske skove. Det er nemt, fordi vi ikke ser og mærker konsekvenserne af vores adfærd direkte.

Vil du have adgang til TidendeFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
Opret konto

Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er:
Flere nyheder