Folkene bag trætophytter svarer Morten Riis: Projektet er skabt ud fra et ønske om at bevare naturen

Folkene bag trætophytter svarer Morten Riis: Projektet er skabt ud fra et ønske om at bevare naturen
Firmaet Løvtag ønsker at bygge trætophytter i Rutsker Højlyng. Et mindretal i kommunalbestyrelsen siger nej, blandt andet med henvisning til hensynet til naturen. Løvtag selv ser dog ingen modsætning mellem trætophytter og naturhensyn. Foto: Søren Larsen
NYHED | RUTSKER | ABONNENT | 28. NOV 2021 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RUTSKER | ABONNENT
28. NOV 2021 • 07:30

Virksomheden bag hytteprojektet i Rutsker Højlyng vil få gæsterne helt tæt på naturen, så de forstår, at det er vigtigt at bevare den.


Et flertal i kommunalbestyrelsen valgte torsdag at sende et planforslag for trætophytter i Rutsker Højlyng i offentlig høring i otte uger. Det skete med stemmerne 17-6. Den beslutning glæder ikke overraskende firmaet Løvtag, som står bag projektet.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Blandt nejstemmerne var Enhedslisten, hvis gruppeformand, Morten Riis, sagde, at han gerne selv vil sove i et træ i Costa Rica, men da der ikke er så meget natur på Bornholm, kunne han ikke støtte forslaget. Hos Løvtag ser man ingen modsætning mellem projektet og hensynet til naturen.

– Vores projekt er netop skabt ud fra et stort ønske om at bevare naturen. Det hele handler om at give vores gæster mulighed for at komme helt tæt på naturen og dermed også en forståelse for, at det er vigtigt at passe på den. Desuden er projekter som dette med til at bevare privatejede skovområder, som ellers kunne være i risiko for at blive fældet, hvilket vi desværre har set flere steder på øen, siger Nanna Balsby, der ejer ejendommen Birkelund i Rutsker og er en af iværksætterne bag Løvtag, i pressemeddelelsen.

Brug for oplevelser

Kommentaren fra Morten Riis fik kristendemokraten Bjarne Hartung Kirkegaard til at bemærke, at Morten Riis kan spare noget CO2-udslip ved at tage til Rutsker og sove i en trætop i stedet for at tage til Costa Rica. Han tilføjede, at selvfølgelig skal man passe på naturen, men man skal også have lov at bruge den.

Det argument er folkene bag Løvtag enige i.

– Det er selvfølgelig sagt med et smil på læben, men grundlæggende er det jo helt rigtigt. Vi har brug for spektakulære naturoplevelser af høj kvalitet her i Danmark, så vi ikke behøver rejse til Costa Rica, Vietnam eller New Zealand for at få dem, siger Nanna Balsby.

Uden for sæsonen

Hendes meddirektør Rasmus Lybæk fortæller, at Løvtags trætophytter i Himmerland har en positiv betydning for lokalområdet og også bidrager til at tiltrække gæster uden for højsæsonen.

– Derudover viser erfaringerne fra Himmerland, at naturen meget hurtigt genvinder balancen efter byggeriet. Det er et meget skånsomt byggeri, og hytterne bliver selvfølgelig placeret uden for naturbeskyttede områder, siger Rasmus Lybæk i pressemeddelelsen.