Trætophytter: Morten Riis foretrækker Costa Rica frem for Rutsker

Trætophytter: Morten Riis foretrækker Costa Rica frem for Rutsker
Morten Riis er glad for trætophytter - men foretrækker at sove i dem i Costa Rica. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | RUTSKER | ABONNENT | 25. NOV 2021 • 20:37
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RUTSKER | ABONNENT
25. NOV 2021 • 20:37

Viceborgmesteren vil hellere prøve at sove i et træ i Costa Rica end i et træ i Rutsker. Derfor blev det et nej tak fra Enhedslisten, men det var ikke nok til at nedstemme forslaget om at sende planerne om bornholmske trætophytter i høring.

Skal naturen skånes for trætophytter, var spørgsmålet, da kommunalbestyrelsen her til aften diskuterede, om man ville sende et forslag om etablering af trætophytter i skoven ved Krashavevej i Rutsker Højlyng i otte ugers høring.

En af kritikerne er viceborgmester Morten Riis fra Enhedslisten.

– Jeg vil gerne selv sove i et træ i Costa Rica, men vi har ikke så meget natur på Bornholm. Derfor kan jeg ikke støtte det. Vores natur er presset i forvejen, konstaterede han.

Den argumentation prellede dog af på Bjarne Hartung Kirkegaard fra Kristendemokraterne.

– Morten, du kan spare noget CO2-udslip ved at tage til Rutsker og sove i en trætop i stedet for at tage til Costa Rica, sagde han kækt og argumenterede selv for, at man selvfølgelig skal passe på naturen, men man skal også have lov at bruge den.

– Det gør vi også i andre sammenhænge. Vi har været fyr og flamme på, at mtb-spor i Almindingen er godt, nævnte han som eksempel.

DF, Bornholmerlisten og Venstre støttede også op om at sende forslaget i høring, mens SF ikke ønskede det - ikke på grund af trætophytterne, men fordi partiet ikke ønsker etablering af tilhørende parkeringspladser.

Splittet S

Socialdemokratiets medlemmer af kommunalbestyrelsen var splittet i sagen.

– Jeg synes, det er et spændende tiltag, og jeg mener, at shelters belaster naturen lige så meget, når de er i jordbunden, som når de er i trætoppene. Jeg glæder mig til at høre høringssvar, og jeg synes, det er et godt tiltag, som kræver, at vi behandler det, sagde Kirsten Wendell, som tilsluttede sig den ene halvdel af S, som bakkede op om forslaget.

– Vi har masser af steder, hvor folk kan overnatte. Jeg synes ikke, vi behøver at sove i trætoppe, vi skal bevare balancen i naturen, sagde Erik Lund Hansen, som tilsluttede sig den anden halvdel af partiet, som så mere negativt på forslaget.

– Jeg er åben for indtægter til Bornholm og hilser nye tiltag velkomment. Men når man vil gå så vidt at ødelægge natur på Bornholm, så vil jeg ikke stemme for det, sagde Jonna Nielsen og tilføjede:

– Vi skal værne om vores natur og skovområder og huske, at det er derfor, at Bornholm er så unikt. Trætophytter hører til i junglen, og dem laver man for at passe på sig selv og sit liv for løver og elefanter.

Trods kritikken så valgte et flertal i kommunalbestyrelsen at sende forslaget i otte ugers høring. Tre socialdemokrater samt SF og Enhedslisten stemte imod.